Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj Afganistan'da - - Son Dakika
Güncel

Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj Afganistan'da -

Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından kabul edildi.

10.09.2014 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından kabul edildi.

Devlet Başkanlığı sarayında düzenlenen görüşmede, Afganistan ve Hindistan arasındaki sivil ve askeri işbirliği, Hindistan tarafından Afganistan'da yürütülen projeler ve bölgedeki siyasi gelişmeler gibi konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Karzai yaptığı konuşmada, Hindistan ve Afganistan arasındaki tarihi ilişkileri ve iki ülkeyi tehdit eden ortak problemleri güz önünde bulundurarak, ülkesinin, Hindistan'ın müttefiki ve dostu olduğunu vurguladı.

Afganistan'ın yeni hükümetinin da Hindistan'la iyi ilişkilerini ve işbirliğini sürdüreceğini dile getiren Karzai, geçen 13 yılda Hindistan'ın Afganistan'a önemli yardımlar yaptığını söyledi.

Karzai, "Hindistan bizimle dostluğunu ispat etti, bizimle ciddi yardımlar yaptı, yüzlerce gençlerimize okumak için burs verdi, biz de hep sizin yanınızda olacağız" diye konuştu.

Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ise ülkesinin gelecek yıllarda da Afganistan'a destek vereceğini belirterek "Ülkelerimiz arasındaki işbirliği senelerce deva edecek, Afganistan'ın yeni seçilecek Cumhurbaşkanı ile de iyi ilişiklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Hindistan tarafından Kabil'de yaptırılan Afganistan'ın en büyük bayrağının açılışı için Kabil'e gelen Swaraj, Afganistan'ın geçen 13 yılda önemli mesafe aldığını ifade ederek, Afganistan'ın gelecekte tüm sorunlarına galip olabileceğini vurguladı.

Hindistan'ın Afganistan'ın ilk stratejik müttefiki olduğunu aktaran Hindistan Dışişleri Bakanı, "Biz, Afganistan'a hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen desteği vereceğiz" ifadesini kullandı.

-Hindistan Kabil'de Afganistan'ın en büyük bayrağını dikti

Hindistan Dışişleri Bakanı ve Afganistan Cumhurbaşkanı saraydaki görüşmenin ardından, Hindistan tarafından Kabil'in Vezir Akberhan bölgesinde dikilen "Afganistan'ın en büyük bayrağının" açılışını yaptı.

Açılış törenine Afganistan Devlet Başkanı ve Hindistan Dışişleri Bakanı yanı sıra Afganistan'ın Savunma Bakanı, Maliye Bakanı ve çok sayıda Afgan ve Hint yetkilileri katıldı.

78 metrelik yapılan Afganistan bayrağı, havadan helikopterlerin atığı çiçekler ve yerdekilerin büyük alışkıları ile dalgalandırıldı.

Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj Afganistan\'da -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj Afganistan'da - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement