Htc, Xiaomi'nin İş Stratejini Test Etmeye Başlayacak - Son Dakika
Teknoloji

Htc, Xiaomi'nin İş Stratejini Test Etmeye Başlayacak

Htc, Xiaomi\'nin İş Stratejini Test Etmeye Başlayacak

Tayvanlı şirket yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

28.01.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Xiaomi diğer üreticilere göre nispeten daha taze bir firma, fakat kurulduğu günden bu yana yıldızını daha fazla parlatmayı başardı. Son yıllarda Çin pazarında önemli bir pay elde etti.


Xiaomi öncelikle online bir perakendeci ve aslında herhangi bir yerde fiziksel mağazası yok. İlk bakışta uygunsuz gibi gözülebilir, ama online satıcılık Asya'da bir hayli işe yaradı. Diğer üreticiler de Xiaomi'nin iş yöntemini benimsemeye istekli gözüküyor. Mesela Lenovo geçtiğimiz günlerde "Shenqi" isimli online satış dükkanını nisan ayında açacağını duyurdu. Şimdi de aynı stratejiyi HTC uygulayacak gözüküyor.


Yeni iş yöntemleri ve çözümleri


HTC, 4 Şubat çarşamba günü (Tam bir hafta sonra yani) Xiaomi'ye benzer şekilde kendi ürünlerini satmak için 24 saatliğine online mağaza açacağını duyurdu. HTC'nin online mağazasında başlangıçta Desire 816G ve Desire 526G olacak.


Raporlananlara göre HTC aralık 2015'te online perakende mağazasında düşük segment telefonlarını satmaya başlamak istiyor. HTC Başkanı Jack Tong'a göre E-ticaret platformlarında satış HTC'nin Tayvan'daki toplam gelirinin %10'undan azını yapacak. Fakat bu gelirler gittikçe artabilir.


Sony dahil olmak üzere diğer şirketlerden bazıları Tayvan'da online dükkanlarını açmış durumda. Online satış görünüşte Tayvan'da tüm gelirin %20'sinde var.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Htc, Xiaomi'nin İş Stratejini Test Etmeye Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement