Hububat Tarlasıydı Şimdi Modern Elma Bahçesine Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Hububat Tarlasıydı Şimdi Modern Elma Bahçesine Dönüştü

Hububat Tarlasıydı Şimdi Modern Elma Bahçesine Dönüştü

Beyşehir'de bir çiftçi, telli terbiye sistemi kurduğu örnek bahçesinde kaliteli ve aromalı elmalar yetiştiriyor.

11.12.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde, bir elma üreticisi, hububat ve bakliyat ürünü ekimi yapılan bir tarla iken telli terbiye sistemli modern bir elma bahçesi haline dönüştürdüğü alanda kaliteli ve aromalı ürünler yetiştiriyor.

Elma üreticisi Şükrü Bilir, yaptığı açıklamada, 2009 yılında kurduğu bahçedeki bodur ağaçlarda ilk yıl 8 tonla başlayan üretimin her yıl giderek artış gösterdiğini söyledi. Bu yıl mevsimin soğuk geçmesi ve ürünü donun vurması nedeniyle rekoltenin düştüğünü vurgulayan Bilir, bu olumsuzluğa ve verimin düşmesine rağmen seyreltme yaparak daha kaliteli ürün yetiştirdiklerini söyledi.

38 dekarlık bahçede elmanın değişik türlerini yetiştirdiklerini ve iç piyasaya gönderdiklerini anlatan Bilir, özellikle ürünün büyük marketlerin tezgahlarında satışının yapıldığını belirtti. Daha iyi gelir getireceğine inandıkları için hububat ve bakliyat ürünü ektikleri araziyi 5 yıl önce banka kredisi ile 150 bin lira maliyetle elma bahçesi haline dönüştürdüklerini aktaran Bilir, şu an ise bahçenin geliriyle kredi borçlarının sıfırlanmak üzere olduğunu anlattı.

Çiftçiye hububat ürünü ekeceğine meyveye yönelmesinin daha iyi gelir getireceğini belirten ve bunu tavsiye eden Bilir, bölgedeki meyvecilik potansiyelinin artmasının ihracata yönelik üretimin de önünü açacağını belirtti.

Bilir, bu yıl elma fiyatlarının oldukça düşük olduğunu, kendilerini üzen tek hususun bu olduğunu, üründe 150-200 ton seviyelerini yakaladıklarında ise ihracatı da düşüneceklerini söyledi.

Kurdukları modern bahçenin telli terbiye sistemine sahip olduğunu, üzerinin file ile kaplı olması nedeniyle ürünün dolu, kuş zararı ve güneşe karşı daha iyi korunduğunu belirten Bilir, yetiştirdikleri elmayı ise damlama sulama sistemi ile suladıklarını söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hububat Tarlasıydı Şimdi Modern Elma Bahçesine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement