İbadetlerini Çatıda Yapıyorlar - Son Dakika
Yerel

İbadetlerini Çatıda Yapıyorlar

Söke'nin Kaygıllı mahallesinde duvar ve zeminlerdeki çatlatlak nedeniyle camileri 3 yıl önce ibadete kapatılan vatandaşlar, toplu ibadetlerini evlerin çatı katlarında yapıyor.

11.08.2014 11:47  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaygıllı mahallesi Muhtarı Cavit Gayaf, mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan camilerinin 1979 yılında hayırsever bir vatandaş tarafından inşa edildiğini belirterek, duvar ve zeminindeki çatlaklar nedeniyle caminin 3 yıl önce ibadete kapatıldığını anlattı. Yakınlarda başka cami olmadığı için vatandaşların 3 yıldır vakit, cuma, teravih ve bayram namazlarını yazın evlerin dam ve teraslarında, kışın ise okul ve kapalı buldukları meydanda kıldığını söyleyen Gayaf, "Bayramlarda, ramazan aylarında çok zorluklarla karşılaştık. Kışın vatandaşlarımız namazlarını nerede kapalı bir yer bulurlarsa oralarda kılıyor" dedi.

Belli bir yer olmadığı için mahalle sakinlerinin çoğu zaman toplu ibadet yapamadığını dile getiren Gayaf, "Evlerin çatılarında namaz kıldığımız zaman özellikle yaşlılarımız yukarı çıkıp inmekte zorluk çekiyorlar. Daha önce kadınlar teravih namazlarına gidiyorlardı, şimdi gidemiyorlar. Bu bizi çok üzüyor" şeklinde konuştu.

Yeni bir cami için inşaatına başladıklarını ancak yeterli miktarda maddi kaynağa sahip olmadıkları için inşaatın yarım kaldığını dile getiren Gayaf, " Aydın, büyükşehir olduktan ve özel idare kapanınca camiye gelen yardımlar da kesildi. Parasızlıktan maalesef inşaatımız durmuş vaziyettedir. Yetkililerin özellikle büyükşehir belediyemizden camimizin yapılmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İbadetlerini Çatıda Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement