İBB Cemal Reşit Rey yeni sezonun ilk konserleriyle karşınızda - Son Dakika
Güncel

İBB Cemal Reşit Rey yeni sezonun ilk konserleriyle karşınızda

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, yeni kültür sanat sezonunun ilk haftasında İstanbullu sanatseverlere müzik ziyafete sunacak.

27.09.2016 13:25

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 2016-2017 kültür sanat sezonunun ilk haftasında Didem&Sinem Balık kardeşleri, "Müziğin Ustaları" programı ile birbirinden değerli sanatçıları ve "İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında Aysun Gültekin'i konuk edecek.

Sezonun ilk konserinde dünyada "Opera Twins" adıyla tanınan ikiz kardeşler Didem ve Sinem Balık, aranjelerden oluşan muhteşem bir repertuvarla 4 Ekim Salı günü CRR sahnesinde olacak. Nostaljik şarkıları, orijinal ve Türkçe olarak sunan kardeşler, "Aşk ve Nostalji" temalı konserinde; Giorni (Ya Sonra), Sans Toi Je Suis Seul (Sessiz Gemi), Historia D'un Amor (Benim Bütün Rüyalarım Seninle) ve Un Calle nos Separa (Anlamazdın) adlı eserlerinde içlerinde yer aldığı ünlü müzisyenlerin unutulmaz şarkılarını seslendirecekler. Programda sanatçıya, Şef Özhan Unakıtan yönetimindeki İBB Kent Orkestrası eşlik edecek. Sevilen müzisyen Cenk Eren'in de konuk sanatçı olarak katılacağı konser, 20.00'de başlayacak.

İBB CRR, yeni sezonda da devam edecek olan "Müziğin Ustaları" programı ile Türk müziğinin usta isimlerini hatırlamaya ve anmaya devam ediyor. Türk müziğinin unutulmaz seslerinden Hamiyet Yüceses, vefatının 20. yıl dönümünde 5 Ekim Çarşamba günü 20.00'de ölümsüzleşen eserleri ile anılacak. Ayşe Taş, Nurdan Torun, Dilek Türkan ve Yonca Lodi'nin güçlü yorumlarıyla renk katacağı "Müziğin Ustaları" Hamiyet Yüceses'i Anma Konseri, Türk Sanat Müziği dinleyicilerini CRR'de bir araya getirecek.

"İstanbul'da Pazar Konserleri", Aysun Gültekin ile devam ediyor

Gündüz konser geleneğini tekrar yaşatmaya başlayan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, "İstanbul'da Pazar Konserleri" başlığı altında sanatseverleri, ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla buluşturmaya yeni sezonda da devam edecek. CRR, "İstanbul'da Pazar Konserleri"nin ilkinde Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcusu Aysun Gültekin'i ağırlayacak. Sesindeki ihtişam ve sanat yaşamındaki başarılı çizgisinin yanı sıra mütevazı kişiliği ile tanınan "Türkülerin zarif melikesi" Gültekin, 9 Ekim Pazar günü 14.00'te müzikseverlere unutulmaz bir pazar günü yaşatacak. Okuduğu her türkünün yöre, tavır ve tadını dinleyicisine mükemmel şekilde hissettiren sanatçı, konserde kendisiyle özdeşleşen eserleri seslendirecek.

Mehmet Erenler, Ali Ekber Çiçek, Mükerrem Kemertaş, Turan Engin, Nida Tüfekçi, Neriman Altındağ Tüfekçi, Yücel Paşmakçı, Adnan Ataman, Tuncer İnan gibi ustalarla birlikte çalışan Aysun Gültekin, dizilerde seslendirdiği türkülerle de müzikseverlerin büyük beğenisini kazanıyor. Üslubu ve icra tekniği bakımından geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi gören Gültekin, Türk Halk Müziği'ne gönül veren gençlere örnek olmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İBB Cemal Reşit Rey yeni sezonun ilk konserleriyle karşınızda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement