İçişleri Bakanı de Maiziere, Yabancılar Yasasını Sertleştirmek İstiyor - Son Dakika
Dünya

İçişleri Bakanı de Maiziere, Yabancılar Yasasını Sertleştirmek İstiyor

İçişleri Bakanı de Maiziere, Yabancılar Yasasını Sertleştirmek İstiyor

ÇİFTE VATANDAŞLIK İçişleri Bakanı Thomas de Maziere, Hıristiyan Demokrat Partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanlarının güvenlik önlemi olarak çifte vatandaşlığı kaldırma talebini reddetti.

11.08.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇİFTE VATANDAŞLIK İçişleri Bakanı Thomas de Maziere, Hıristiyan Demokrat Partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanlarının güvenlik önlemi olarak çifte vatandaşlığı kaldırma talebini reddetti. Bu konuda uzun tartışmalardan sonra bir çözüm bulduklarını belirtti ve "Bu çözümü tekrar tartışmaya açmayı anlamlı bulmuyorum" dedi.

CİHADA KATILANLAR Yurt dışında terör örgütü saflarında savaşmış, Alman vatandaşlığı yanında başka vatandaşlığı bulunan kişilerin Alman vatandaşlığı iptal edilecek.

OTURMA İZNİ Kamu güvenliğini tehlikeye sokan yabancıların oturma izinleri çok daha sertleştirilecek. Oturma izni yasasında yapılacak değişiklikle 'kamu güvenliği tehlikesi' tutuklama sebebi olabilecek. Böylece sınırdışı daha etkili hale gelecek.

HASTALAR HAKKINDA BİLGİ Doktorların hastaları hakkında bilgi vermeme haklarına dokunulmayacak. Ancak tehlikeyi azaltmak için psikolojik değişiklik görülen hastalarda, doktorun bilgi saklama hakkını ihlal etmeden, bilgi vermesinin yolları aranacak. Bakan de Maiziere, bu konuda tabipler odası yetkilileriyle görüşerek, bir çözüm bulmaya çalışacak. Bakan de Maiziere'nin önlemler paketini açıklamadan önce, doktorların hastaları hakkında bilgi vermeme yasasını yumuşatacağı iddiaları alevli tartışma yaratmıştı. Tabipler Odası yasanın yumuşatılmasına karşı çıkacaklarını açıklamıştı. Uzmanlar bu durumda özellikle psikolojik sorunları olan hastaların doktora açılamayacağından korkuyorlar.

MÜLTECİLERE SOSYAL BAKIM Mültecilerin sosyal bakımına ağırlık verilerek, radikalleşmenin önüne geçilecek.

DAHA FAZLA POLİS Gelecekte daha fazla polis istihdam edilecek. Terörle mücadelede gelecekte de polis yetkili olacak.

DULDUNG Özel oturum izni (duldung) süresi, kimliği hakkında yanlış bilgi veren yabancılarda çok daha kısa tutulacak. BURKA YASAĞI Bakan de Maiziere, burka yasağı getirilmesi taleplerini de reddetti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya İçişleri Bakanı de Maiziere, Yabancılar Yasasını Sertleştirmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement