İdil'de Yürütülen AB Projesi - Son Dakika
Yerel

İdil'de Yürütülen AB Projesi

AB Grundtvig projeleri kapsamında yürütülen çalışma kapsamında 6 ülkeden 30 kişi İdil ilçesine geldi.

27.06.2014 15:43

Avrupa Birliği (AB) Grundtvig projeleri kapsamında yürütülen proje toplantılarının üçüncüsü İdil ilçesinde gerçekleşti.

İdil Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 6 ülkeden gelen 30 kişi için Botaş Şefliği Tesislerinde toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Kaymakam Ali Karakaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Babayiğit, Emniyet Müdürü İsmet Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Semerci ve çok sayıda davetliler katıldı.

Kaymakam Karakaya, dünyanın globalleştiğini belirterek, bunun sonucunda değişik ülkelerde yaşayan insanların birbirlerine katkı sunmaya başladığını söyledi.

AB'ye üye ülkelerden gelen konuklara teşekkür etiğini belirten Karakaya, "İnşallah biz de hep beraber AB'de bulunuruz. Bizim de AB'de yaşayan insanlara katacağımız değerler ve güç olacaktır. Hep beraber vizesiz, pasaportsuz AB'de buluşmak üzere diyorum" dedi.

İdil Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Kaplan da proje kapsamında daha önce kendilerinin de yurtdışına gittiğini, Avrupa'dan gelen misafirleri ağırlamaktan ötürü mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Karakaya, ilçede üretilen ve adı Berivan Bebek olan oyuncakları misafirlere hediye etti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İdil'de Yürütülen AB Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement