Iğdır - 'Canlı Mühre' Keklikler Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır - 'Canlı Mühre' Keklikler Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı

Iğdır - \'Canlı Mühre\' Keklikler Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı

'Canlı mühre' keklikler tedavi edilip doğaya bırakıldı IĞDIR Emniyet Müdürlüğü tarafındanbir araçta yapılan aramada kafes içinde bulunan ve 'canlı mühre' olarak kullanılan keklikler tedavi edildikten sonra doğaya salındı.

26.06.2015 11:35

'Canlı mühre' keklikler tedavi edilip doğaya bırakıldı

IĞDIR Emniyet Müdürlüğü tarafındanbir araçta yapılan aramada kafes içinde bulunan ve 'canlı mühre' olarak kullanılan keklikler tedavi edildikten sonra doğaya salındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen 9 Haziran günü Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Erhacı Köprüsünde B.G.'nin kullandığı otomobilde yapılan aramada 6 'canlı mühre' olarak kullanılan keklik ele geçirildi. Polis, kanatları kırık olarak kafeslerde bulunan keklikleri Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne teslim etti. Keklikler Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezine gönderildi. İki hafta boyunca tedavi edilen keklikler, Iğdır Üniversitesine ait çiftilikte protokolün katıldığı törenle, doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, kaçak avcıların kekliklerin kanatlarını kırarak 'canlı mühre' olarak kullandığını belirtti. Mete Türkoğlu "Keklikleri acımasızca kullanan B.G.'ye 3 bin lirası tazminat olmak üzere 4 bin 78 lira para cezası kesildi. Kekliklere el konuldu. Kaçak avlanmaya karşı mücadelemiz devam ediyor. Kekliklerin yeri kafesler değil doğa. Keklikleri olmaları gereken yere bıraktık. 2015 yılının başından bugüne kadar 50'nin üzerinde keklik yakaladık ve doğaya saldık. Kaçak avcılık konusunda vatandaşların duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır - 'Canlı Mühre' Keklikler Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement