Iğdır'da 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' Etkinliği

Iğdır\'da \'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası\' Etkinliği

Iğdır'da, 3-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' nedeniyle bir program düzenlendi.

05.05.2014 15:25  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, 3-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' nedeniyle bir program düzenlendi.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Kültür Sarayı'nda düzenlenen programa Iğdır Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Mesut Yılmaz, trafikte vatandaşların can ve mal güvenliği için tehlike oluşturan sorunlar için kalıcı ve acil çözümlerin hayata geçirilmesi için başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm kesimlere ve bireylere sorumluluklar düştüğünü söyledi. Yılmaz, "Son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının analizleri yapıldığında, özellikle aşırı hız ve yakın takip gibi trafik kazalarının oluşumunun da büyük rol oynayan trafik kural ihlallerinin, seyyar radar ikaz levhaları ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde yapılmadığı görülmektedir. Ancak seyyar levha ve resmi trafik ekiplerinin bulunduğu bölgelerde ise, sürücülerin başta hız olmak üzere birçok trafik kuralını ihlal ettiğini ve trafik kazalarının oluşumuna neden oldukları anlaşılmaktadır" dedi.

Iğdır'da motosiklet ve bisiklet kullanımın yaygın olduğuna da dikkat çeken Müdür Yılmaz, bu nedenle meydan gelen her 3 trafik kazasından birinin motosikletin karışmış olduğu kazalar olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmasının ardından programda; emniyet kemerinin önemini anlatan slayt gösterimi yapıldı. Program; yılın trafik polisi ve jandarmanın, hafta kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement