Iğdır'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bıraktılar

Iğdır\'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bıraktılar

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü personeli, karla kaplı bölgede yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayatı için doğaya yem, et ve ot bıraktı.

08.12.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü personeli, karla kaplı bölgede yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayatı için doğaya yem, et ve ot bıraktı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, kar yağması ve soğuk havayı göz önüne alarak yaban hayat için doğaya yem bıraktıklarını söyledi. Türkoğlu şöyle dedi:

"2014- 2015 kış sezonunda Doğada yem bulmakta zorlanan yaban hayatı için 6 ton besi yemi, 2 ton 205 kilogram et-sakatat, ot ve pazar atığı yemleme planladık. Kar yağışı sonucu bir çok yaban hayvanına ev sahipliği yapan Ağrı Dağı eteğindeki Korhan yaylasına yemleme yapıldı. Yapılan yemlemede açık alanlara kuşlar için buğday-arpa, yırtıcılar için et-sakatat olmak üzere toplam 130 kilogram yem bırakıldı. Yemleme programı kar yağışına göre farklı noktalarda yürütülecektir."

Türkoğlu, yaban hayatı yemleme çalışmalarına yem desteği sağlamak isteyen gönüllülerin Şube Müdürlüğü ekipleri ile yemleme programına katılabileceklerini de belirtti. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement