İki Kişinin Çektiği Faytonla Seçim Turu Yaptı - Son Dakika
Yerel

İki Kişinin Çektiği Faytonla Seçim Turu Yaptı

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan bağımsız milletvekili adayı 60 yaşındaki Ahmet Yıldız, yapacağı miting öncesi, 500 liraya anlaştığı iki kişinin çektiği faytonla ilçeyi gezerek oy istedi.

29.05.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan bağımsız milletvekili adayı 60 yaşındaki Ahmet Yıldız, yapacağı miting öncesi, 500 liraya anlaştığı iki kişinin çektiği faytonla ilçeyi gezerek oy istedi.

İlçede "Seyfi Başkan" olarak tanınan ve bağımsız ilçe belediye başkan adayı olarak girdiği 30 Mart 2014'teki yerel seçimde 35 oy alabilen Yıldız, bu kez banka kredisi kullanarak 7 Haziran'daki genel seçim için bağımsız milletvekili adayı oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan kaynakçılıktan emekli, ilkokul mezunu Yıldız, halktan oy toplamak için ilginç vaatlerde bulunuyor ve farklı bir seçim kampanyası yürütüyor.

Yıldız, bugün ilçe meydanında düzenleyeceği miting öncesi 500 liraya kiraladığı iki kişinin çektiği faytonla sokak sokak gezdi, vatandaşlardan kendisine oy vermesini istedi.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında seçim çalışmasını yürüten Yıldız'ın faytonunu çeken iki kişi, sık sık "Bağımsız aday Ahmet Yıldız", "Desteklerimiz Seyfi Başkan'a" diye seslenerek vatandaştan destek istedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Belediye başkan adaylığımda 'Faytonla halkı selamlayacağım' dedim, o zaman kısmet olmadı, bugün sözümü yerine getiriyorum. 'Bütün arabaları kaldıracağım, yasaklayacağım' dedim. Arabalara karşı olduğum için faytonla geziyorum. Eskiden de at arabaları vardı. Bu arabalara insanlar koşuluyordu. Faytonun atları var ama uzun zamandır koşulmadığı için bize zarar verebileceklerinden dolayı bu yola başvurdum" diye konuştu.

Faytonu çekenlerden Fevzi Tekbaş (45) da "Atlar ham oldukları için faytonu çekmek bize düştü. Seyfi Başkanı seviyoruz, destekliyoruz" dedi.

Mitinge faytonla geldi

Daha sonra faytonla miting alanına gelen Yıldız, vatandaşların ilgisiyle kürsüye çıktı.

Burada kendisini dinleyen az sayıdaki meraklı kalabalığa hitap eden Yıldız, bağımsız aday olarak meclise gittiğinde bütün siyasi partileri kapatacağını, arabaları yasaklayacağını, herkesin faytonla gidip geleceğini söyledi.

Banka kredisi çekerek aday olduğunu anımsatan Yıldız, "Taksitlerim emekli maaşımdan düzenli olarak kesiliyor. 500 lira faytonu çeken arkadaşlara verdim" ifadesini kullandı.

Yıldız, mitingin sonunda, "Gelin atlarım, kişneyin" diyerek faytonu çekenleri kürsüye çağırdı.

Bunun üzerine faytonu çeken kişiler, at kişnemesi taklidi yaptılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İki Kişinin Çektiği Faytonla Seçim Turu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement