'İkiz Gezginler İstanbul'da' - Son Dakika
Güncel

'İkiz Gezginler İstanbul'da'

Efsaneler ışığında Sarayburnu'ndan Sultanahmet Meydanı'na

10.10.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte tüm bu sorular ve çok daha fazlası, Tudem tarafından düzenlenen 'Gezgin Gazeteciler' gezisinde cevap buldu. Arkeolog yazar Betül Avunç'un Anadolu'nun tarihsel mirasını gelecek kuşaklara tanıtmak, çocuklara arkeolojiyi ve mitolojiyi sevdirmek amacıyla kaleme aldığı "İkiz Gezginler" serisinin ikinci kitabı 'İkiz Gezginler İstanbul'da'nın tanıtımı tarihi yarımada'da gerçekleşen bir gezi tanıtıldı. Gezide, 'Kentlerin Kraliçesi' İstanbul, Yunan'dan Roma'ya Bizans'tan Osmanlı'ya 4 yüzüyle efsaneler ışığında tekrar keşfedildi.

Efsaneler ışığında Sarayburnu'ndan Sultanahmet Meydanı'na

Sarayburnu'nda İstanbul'un kurulduğu nokta ile başlayan gezi, belki önünden birçok kez geçtiğimiz ama hikayesini bilmediğimiz Gotlar Sütunu'nun ilginç hikayesi ve Ayasofya'daki Dilek Taşı'na yönelik gün yüzüne çıkmamış efsanelerle ile devam etti.

Arkeolog anne ve babaları ile birlikte geziden geziye koştururken renkli bir rotada sanki zaman ve mekânın içinde kaybolan ikiz gezginlerin, ilginç efsaneler ve esrarengiz tarihsel hikâyelerle gün yüzüne çıkarıldığı maceralarına bu kez 'Gezgin Gazeteciler' ortak oldu.

Türkiye'nin doğal güzelliklerini, unutulmaya yüz tutmuş efsanelerini ve ilginç tarihsel öykülerini gün yüzüne çıkararak keyifle okunacak sürükleyici serüvenler yaşatan "İkiz Gezginler" dizisinin atmosferine uygun bir şekilde gerçekleşen gezi, katılımcılarına İstanbul'un tarihi yarımadasında büyülü bir yolculuğa ortaklık etme fırsatını sundu.

'İkiz Gezginler İstanbul'da' her yaştan okurun ilgisini çekecek

Her yaştan okurun ilgisini çekecek güçlü bir öykü kurgusuna sahip olan 'İkiz Gezginler İstanbul'da', binlerce yıla tanıklık etmiş efsane bir kentin geçmişini merak eden edebiyatseverlere renkli bir okuma deneyimi sunarken, özgün içeriğiyle ilkokul öğretmenlerinin öğrencilerine en çok tavsiye ettiği güdümlü kitaplar arasında yer alıyor.

Bugüne kadar binlerce çocuk tarafından beğeniyle okunan ve Tudem Yayınları tarafından 13. baskısını gerçekleştiren kitapla ilgili yazar Betül Avunç'un okullarda yine Tudem tarafından düzenlenen 'Küçük Arkeologlar İşbaşında' adlı bir atölye çalışması da bulunuyor.

Betül Avunç'un kent kültürünü eğlenceli bir şekilde anlatan, büyük beğeniyle okunan 'İkiz Gezginler' serisinin üçüncü kitabı ise sonbahar aylarında raflardaki yeri alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İkiz Gezginler İstanbul'da' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement