İkiz Kardeşler Teog Sınavında Birinci Oldular - Son Dakika
Yerel

İkiz Kardeşler Teog Sınavında Birinci Oldular

İkiz Kardeşler Teog Sınavında Birinci Oldular

Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu 2014-2015 eğitim öğretim yılı 1.dönem sonu itibariyle Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan sınavda derece alan Vural ve Bora Aktaş Karamürsel’de birincilik elde ettiler.

26.01.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu 2014-2015 eğitim öğretim yılı 1.dönem sonu itibariyle Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan sınavda derece alan Vural ve Bora Aktaş Karamürsel'de birincilik elde ettiler.

Anneleri Hacer, Aktaş ve ablaları Aysıla İpek Aktaş, ile birlikte yaşayan ikiz kardeşler Vural ve Bora Aktaş, sistemli ve düzenli çalışmanın kendilerine başarı getirdiğini söyleyerek şu açıklamayı yaptılar: "14 yaşındayız. Bizden küçüklerde bile cep telefonu var ama bizde yok. Bir süre daha da düşünmüyoruz. Bakın cep telefonu olanlara sosyal paylaşım sitelerinden çıkmıyorlar. Evimize internet bile bir ay önce bağlandı. Televizyon izleriz ama kendimize koyduğumuz hedefler ile ilgili belgesel yapımlar izleriz. Fırsat bulduğumuzda saz çalarız, basket oynarız" dediler.

TEOG sınavlarına okullarında girdiklerinizi söyleyen ikizler Vural ve Bora Aktaş, "Annemiz heyecan yaratmasın diye kendisine söylemedik. Sonuçlar bizim için sürpriz olmadı. Karamürsel'de başarıyı biz elde ettik okulumuz etti. Hedefimiz taraftarı olduğumuz Galatasaray Lisesine ve veya benzer kaliteli okullara girmektir. Koç Üniversitesini hedefliyoruz. Mühendislik veya Tıp alanında eğitim öğretim görmek istiyoruz" diye konuştular.

Babalarını yitiren, anne ve ablalarıyla mutlu bir yaşam sergileyen Aktaş ailesinin ikizleri, eğitimlerini daha iyi sürdürebilmek için sanayicilerin, iş adamlarının ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerine destek olmalarını istediler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İkiz Kardeşler Teog Sınavında Birinci Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement