İkna'ya Dair 3 Etkili Yöntem – Iı (İlgili Olmak) - Son Dakika
Ekonomi

İkna'ya Dair 3 Etkili Yöntem – Iı (İlgili Olmak)

Danışman, Koç ve Eğitmen Sedef Kabaş, karşımızdaki kişi ya da kişilere karşı ilgili olmanın ikna sürecinde etkili olduğunu ifade etti.

22.12.2014 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danışman, Koç ve Eğitmen Sedef Kabaş, karşımızdaki kişi ya da kişilere karşı ilgili olmanın ikna sürecinde etkili olduğunu ifade etti.

İknaya dair 3 etkili yöntem biri olan "ilgili olmak" unsurunu anlatan Kabaş, "İkna sürecinde etkili konuşma, etkili bir imaja sahip olma, konu hakkında bilgi sahibi olma çok önemli. Ancak bunların hepsinden daha önemlisi ilginç olmaktan ziyade ilgili olmaktır" dedi.

Karşı taraf ile ilişki kurarken farklılıklardan ziyade benzerliklerin öne çıkarılmasının ikna sürecini kolaylaştırdığını belirten Kabaş, "İkna gücünüzü arttırmak istiyorsanız iletişim kurduğunuz kişi ya da kişilerle ortak zeminler bulmalısınız. Ortak zemin geliştirmek ikna sürecini kolaylaştırır. Örneğin, çocuk önemli bir ortak zemin unsurudur. Yine aile kavramı da önemli bir ortak zemin olabilir. Hatta lezzetli yemekler de bir ortak zemindir. Dünyaya baktığımız zaman insanları bir araya getiren, insanların birbirini anlamasını sağlayan ve o ilgi düzeyini arttıracak ortak zemin unsurlarını bulmak kolay. Dolayısıyla farklılıklar yerine benzerliklere özem gösterirsek ve bunları iletişimimizde kullanırsak insanları ikna etmemiz daha kolay oluyor" diye konuştu.

İkna\'ya Dair 3 Etkili Yöntem – Iı (İlgili Olmak)
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi İkna'ya Dair 3 Etkili Yöntem – Iı (İlgili Olmak) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement