İlk 'Güvenli Yeşil Bina' Iğdır'da Örnek Durumda - Son Dakika
Güncel

İlk 'Güvenli Yeşil Bina' Iğdır'da Örnek Durumda

TSE ilk "güvenli yeşil bina" belgesi, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binasına verilmesinin ardından Iğdır'da örnek bina olarak gösteriliyor.

27.01.2015 12:46

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk,"yeşil bina almamız sevindirici bir olay binamızı gören insanlar örnek alıyorlar. Iğdır'daki müteahhitlere yeşil binamızı örnek göstererek bina yaptıklarında bu şekilde yapmalarını tavsiye ediyoruz.Bu konuda yardım isteyen herkese kapımız açık Binamız enerji kullanımında cimri, çevre dostu bir yapıdır. Bunu da tescilledik. "dedi.

Binanın 2013 yılında hizmete girdiğini belirten Müdür yardımcısı Ekber Düzci" binamızın proje aşamasından tamamlanma aşamasına kadar çevreye zarar vermeyen doğal malzemeler kullanılmıştır.Bunun içinde Binamız "güvenli yeşil" olarak tanımlanabilmesi için, sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji tasarrufu, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım ve atıkların kontrolü, güvenlik, akustik ve kirlilik gibi konularda belli standartları karşılaması gerekiyor.Bizim binamız bu özellikleri taşıyor."şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlk 'Güvenli Yeşil Bina' Iğdır'da Örnek Durumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement