İlkadım Kurum Amirleri Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İlkadım Kurum Amirleri Toplantısı

İlkadım Kurum Amirleri Toplantısı

’İlkadım Kurum Amirleri Toplantısı’ İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

07.04.2015 14:12

'İlkadım Kurum Amirleri Toplantısı' İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın organize ederek İlkadım daire amirlerini buluşturan, ayrıca Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler'in de misafir olduğu kahvaltı etkinliği, Kaymakamlık teras salonunda yapıldı. Kahvaltı programında İlkadım ilçe kurum müdürleri, tek tek yapılan ve yeni dönemde yapılacak olan çalışmalar hakkında ve işlerin yürüyüşüyle ilgili bilgiler verdi.

GÜLER: "DENETİMCİLERİN DAHA DUYARLI HAREKET ETMESİ BİZLERİ SEVİNDİRECEKTİR"

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler yaptığı konuşmada, "Bu toplantının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Biz esnafların da fikirlerinin alındığı ve dinlendiği nadir toplantılardan olduğunu düşünüyorum. Bu toplantı gündemine bizim dertlerimizi ve isteklerimizi almanızdan dolayı, tekrar Kaymakamımıza teşekkürü bir borç bilirim. Esnafımız için en önemli konu İlkadım ilçesinde yapılan denetimler. Bizler için kesilen cezalar büyük meblağlar. Belki yanlışlarımız vardır ama denetimci arkadaşlarımızın daha duyarlı hareket etmesi bizleri sevindirecektir" dedi.

ATLAMAZ: "CEZA YAZILMASINDAN ÇOK YAPILAN YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ İÇİN İKNA EDİCİ OLUNMALI"

Kaymakam Atlamaz ise yaptığı konuşmada, "Bizler İlkadım Kaymakamlığı olarak her ayın ilk haftası bir kurum müdürlüğümüzün organizesi ile ilçe sorunlarının ve gündemin değerlendirildiği toplantı gerçekleştiriyoruz. ve zaman zaman sizler gibi değerli misafirlerimiz bizlere eşlik ediyor. Esnaflarımız bizler için önemli. Çünkü kültürümüzden ileri gelen bir 'mahalle bakkalı' anlayışı vardır ve toplumumuzda da önemli bir yer tutar. Küçük esnaf mahalle insanları arasında sıcaklığı, diyoloğu sağlar. Mahallede birisi birine para verecekse onu bakkala bırakır. Bakkal bir banka görevi üstlenir. Bakkalda borçlar deftere yazılır. Zenginler durumu iyi olmayanların borçlarını öder, defterden sildirir ve bunu kimse bilmez idi. Bu özelliğiyle de bakkallar Sosyal Yardımlaşma görevi üstlenirdi. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Esnaf ve mahalleli arasındaki bu ilişkiler ölmemeli. Aslımızı keşfetmeliyiz ve yaşatmalıyız. Geleneksel küçük esnafın kaybolmaması gerekir. İlçemizdeki esnaflarımızı denetleyen denetimci arkadaşlarımızın işleri gerçekten zor. Ceza yazılmasından çok yapılan yanlıştan dönülmesi için ikna edici olunmalı. Esnaf gözüyle de bakılmalı, empati kurulmalı. Medeni boyutlarda hareket edilmeli. Tabi esnafımızın da bu konularda çok duyarlı olması gerekir. Yapılan iş her şeyden önce insan sağlığı için yapılan denetimlerdir. Bu unutulmamalı" diye konuştu.

İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat tarafından okunan yemek duası ile program sonlandırıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım Kurum Amirleri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement