İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

Karamanlı ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

30.09.2015 12:17

Karamanlı ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Yusuf Altun, İlçe Jandarma Komutanı Tarran Güney, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, bir ülkenin ilerlemesinin ve kalkınmasının, eğitim alanındaki başarısına bağlı olduğu söyledi.

Bilim ve teknolojinin sürekli gelişmesi dolayısıyla insan hayatında eğitimin daha da önem kazandığına işaret eden Oğuz, öğretmenlere seslenerek şunları kaydetti:

"Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan sizlerin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması hedefimizdir. Amacımız bilgiyi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır."

Oğuz, Karamanlı'da 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 121 öğretmen ve yaklaşık bin 300 öğrencinin ders başı yaptığını bildirdi.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar söylendi ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement