İmo'dan Bursa Çimento'ya Teknik Gezi - Son Dakika
Yerel

İmo'dan Bursa Çimento'ya Teknik Gezi

-TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi yönetimi, üretim faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi almak için Bursa Çimento Fabrikasına teknik gezi düzenledi.

16.01.2012 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi yönetimi, üretim faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi almak için Bursa Çimento Fabrikasına teknik gezi düzenledi.

Bursa Çimento Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Bilgin Ataç, Bursa şubesi üyelerinin gezisinde, 42 yıldır Marmara Bölgesi ve Bursa'nın çimento ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, bu sürede 40 milyon ton çimento üretmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sürekli gelişen ve değişen teknolojiyi takip ederek kendilerini yenilediklerini dile getiren Ataç, fabrikada yeni hizmete giren Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama (ATY) tesisi hakkında da bilgi verdi.

Ataç, tesisin 2011 yılı Kasım ayından bu yana faaliyet gösterdiğini, hedeflerinin yılda 40 bin ton atığı parçalayarak ilk etapta fabrikanın enerji ihtiyacının yüzde 20'sini daha sonra da yüzde 40'ını karşılamak olduğunu ifade etti.

Bursa'nın sanayi bölgelerinden 20'ye yakın konteynerle atık topladıklarını belirten Ataç, "Sanayi kuruluşlarının plastik, lastik, ahşap, sünger ve tekstil kırıntısı gibi atıklarını topluyoruz, topladığımız atıkları 30 milimetre büyüklüğünde parçalara ayırarak döner fırınlarda yakıyor ve enerji geri kazanımı sağlıyoruz" dedi.

Tesisin saatte 10 ton atık ayrıştırma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Ataç, "Çöpe atılıp çevreyi kirletme potansiyeli bulunan bu atıkları, kurduğumuz tesisimizde değerlendirerek hem enerji elde ediyor hem de çevre kirliliğini engellemiş oluyoruz" diye konuştu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmo'dan Bursa Çimento'ya Teknik Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement