İnanılmaz Bir İphone Öyküsü! - Son Dakika
Teknoloji

İnanılmaz Bir İphone Öyküsü!

İnanılmaz Bir İphone Öyküsü!

Buzla kaplı bir göle düşen iPhone 4'un bulunma hikayesi, telefonun hala çalışıyor olması kadar ilginç!

28.11.2016 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Knox kasabasında yaşayan Michael Guntrum adlı bir iPhone 4 kullanıcısı, cihaz buzlarla kaplı bir göle batmasının ardından 18 ay sonra telefonuna yeniden kavuştu.

Neowin'de yer alan rapora göre Guntrum'un başına gelen bu ilginç hadisede her şey Guntrum'un iki arkadaşıyla buzla kaplı Kyle Gölü'nde balık tutarken başladı: "Taşınabilir barakamızda oturuyorduk ve bir anda oltama bir balığın takıldığını hissettim. Telefonu kucağıma koydum ve o da kayıp göle düştü. Gölün buzla kaplı yüzeyinde duramadı, zira yüzeye telefonun kenarı denk geldiği için orada bir delik açtı ve gölün içine düştü. Balığı yakaladım; bir gökbaştı ("bluegill"), ama telefonu kaybetmeme değmedi."

Artık bu iPhone'dan umudunu kesen Guntrum, eşine pek az rastlanabilecek bir biçimde telefonuna kavuştu. Gölün geçtiğimiz yıl Eylül ayında, buradaki barajdan kaynaklanan bazı sorunlardan dolayı sularının tamamen çekilmesiyle birlikte bu alan artık üzerinde yürünebilir kuru bir bölgeye dönüştü. Geçtiğimiz Ekim ayında bu boş göl arazisinde metal detektörüyle hazine avcılığı yapan Daniel Kalgren, Guntrum'un iPhone'unu çamur ve kille kaplı bir halde buldu. BuzzFeed News'e verdiği demeçte cihazı eve götürüp temizlediğini ve bir miktar pirincin içine koyduğunu belirten Kalgren, telefonun çalışıp çalışmayacağını merak ettiğini söyledi.

İki gün sonra telefonu kontrol eden Kalgren, sürpriz bir biçimde cihazın sorunsuz bir biçimde açıldığını fark etti. Daha sonra Guntrum'un numarasını bulan Kalgren onunla iletişime geçti ve Guntrum da kendi telefonu ekran koruyucusundan tanıdı.

iPhone 4'ün bütün bu maceranın ardından hala çalışabiliyor olmasının nedeni olarak cihazın bir OtterBox iPhone kılıfıyla korunuyor olması gösteriliyor. Guntrum, telefonu biraz daha tamir ettirdikten sonra cihazı annesine vereceğini söyledi.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İnanılmaz Bir İphone Öyküsü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement