İncirliova'da Erik Rekoltesi Düştü - Son Dakika
Yerel

İncirliova'da Erik Rekoltesi Düştü

Erik üretiminde önde gelen merkezlerden olan İncirliova'da rekoltenin bu yıl düşük gerçekleşeceği belirtildi.

07.05.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erik üretiminde önde gelen merkezlerden olan İncirliova'da rekoltenin bu yıl düşük gerçekleşeceği belirtildi.

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, gazetecilere yaptığı açıklamada, don ve dolu nedeniyle çiçek döneminde zarar gören erikte rekoltenin azaldığını söyledi.

Erik hasadının başladığını, kilogram fiyatının ise 6 ile 10 lira arasında değiştiğini belirten Kaykı, yüksek rakamların üreticileri olumsuz etkilediğini ifade etti.

İlçede 450 dekar arazide 360 üreticinin üretim yaptığını, bu yıl bin 100 ton mahsul elde edilmesini beklediklerini dile getiren Kaykı, "Çiçek döneminde don ve dolu vurması, mahsule büyük zarar verdi. Erikte çok hasarımız var. Tüketiciler eriğin bu yıl çok pahalı olduğundan yakınıyor. Fiyatların bu şekilde devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Erik üreticisi Bekir Korkut ise erik yetiştirmenin çok zahmetli ve masraflı olduğunu, satıştan elde ettikleri gelirin, giderleri karşılamadığından yakındı.

Üretimde girdi maliyetlerinin düşürülmesini beklediklerini aktaran Korkut, "Erik üretiminde görünürde masraf az gibi görünüyor ama işin gerçeği böyle değil. Yaz ve kış bakımları ayrı ayrı, çok zahmetli bir iş. Devletten mazot, gübre gibi girdilerin maliyetlerinin düşürülmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İncirliova'da Erik Rekoltesi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement