İnegöl'deki Mobilyacı Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

İnegöl'deki Mobilyacı Cinayeti Davasında Karar

Mobilyacı Özkan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişi, müebbet hapisle cezalandırıldı Suça karıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 15 yaşındaki çocuk ise 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

10.07.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl ilçesinde, geçen ocak ayında bir mobilyacının tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin 3 sanıktan birine müebbet, diğerine 16 yıl 3 ay hapis cezaları verildi. Maktulün tutuksuz yargılanan eşi ise beraat ettirildi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit Orhan (26) ve E.A. (15) katıldı.

Son savunmasını yapan Orhan, maktul Hüseyin Özkan'ın defineciliğe çok meraklı olduğunu söyledi. Orhan, "Tüfeği yanıma aldım, ölen kişi ve E.A. ile öğle saatlerinde olay yerine gittim. Ben ve E.A, olay yerinde kaza yaptık. Maktulü o anki sinirlenmem sonucunda vurdum. E.A. ise olayları sadece izledi. Tüfek, maktulün bana aldığı tüfekti" dedi.

Mahkeme heyeti, Orhan'ın müebbet, E.A'nın da 16 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Tutuksuz yargılanan maktulün eşi Hatice Özkan'ın ise beraat ettirilmesine karar verildi.

Hüseyin Özkan hakkında 15 Ocak'ta güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunulmuştu. Bundan bir gün sonra 250 metrelik uçurumun dibindeki dere yatağında cesedi bulunan Özkan'ın, pompalı tüfekle sırtı ve göğsünden vurularak öldürüldüğü belirlenmişti. Olay sonrası maktulün eşi Hatice Özkan ile Ümit Orhan ve E.A. gözaltına alınmıştı. Hatice Özkan, iki hafta sonra mahkemeye yapılan başvuru sonrası cezaevinden tahliye edilmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnegöl'deki Mobilyacı Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement