İnegöl'deki Öğrenci Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

İnegöl'deki Öğrenci Cinayeti Davasında Karar

Kaybolduktan yaklaşık iki yıl sonra cesedi bulunan üniversite öğrencisinin öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı "Suç delillerini gizleme" suçundan yargılanan iki sanıktan birine 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi, diğeri denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

09.10.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl ilçesinde, kaybolduktan yaklaşık iki yıl sonra cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur'un öldürülmesiyle ilgili yargılanan iki sanıktan biri 3 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Diğer sanık ise denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan Erdal Güneş'in avukatı Erdoğan Doğru, Sinem Yurdanur'un babası Tahsin ve annesi Şerife Yurdanur ile avukatları Seyit Cirit katıldı.

Başka bir suçtan tutuklu bulunan ve bu davayla ilgili "suç delillerini gizleme" suçundan yargılanan sanıklar Erdal Güneş ile Rıfat Alimhan'ın savunmaları, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi çerçevesinde telekonferans yöntemiyle alındı.

Güneş, Sinem Yurdanur'u tanımadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Soruşturma sırasında iyi niyetle yardımcı olmakta istedim. Kimin ne dediği beni ilgilendirmez. Dosyayı en iyi mahkemeniz biliyor. Sinem'i hiç görmedim. Dolayısıyla suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum. Kimseyi yönlendirmedim. Suç delillerini de gizlemiş değilim. Hatta kayıp Sinem'in öldürülmüş olduğu bile bilinmediği bir sırada kendisinin öldürüldüğünü söyledim. O sırada Rıfat'ın ismini vermedim. Cezaevinde Rıfat'a gidip, 'Oğlum şu olayın aslını anlat, insanlar daha fazla mağdur olmasın' dedim ve Rıfat'ı ikna ettim. Bunun üzerine Rıfat, cesedin yerini gösterdi."

Duruşma salonundaki kameralar aracılığıyla sanıklara seslenen Şerife Yurdanur ise onların, kızının evine girdiğini iddia etti.

Kızının, sanıkların peşinden gidecek birisi olmadığını dile getiren Yurdanur, "Beni 42 yaşında mezara gömdünüz. 4-5 yıl kızımın yolunu gözledim. Beni bu şekilde oyaladınız" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "suç delillerini gizlemek" suçundan Güneş ve Alimhan'ı 3'er yıl 6'şar ay hapis cezalarına çarptırdı. Heyet, Alimhan'ın cezasını, cesedin yerini göstererek mahkemeye yardımcı olduğu için 8 ay 12 güne indirip denetimli serbestlik kapsamında tahliyesine karar verdi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının haziran ayında kaybolan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un aranması çalışmalarında, 20 Mart 2012'de ilçede suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan Alimhan'ın ifadesine başvurmuştu. Ekipler, bu kişinin ifadesi üzerine Yurdanur'un cesedini, Çaykaya Mahallesi Boğazova mevkisinde bir çukura atılmış olarak bulmuştu. Yurdanur'u öldürdüğü öne sürülen ve 30'a yakın sabıkası bulunan Emrah Kaya'nın, söz konusu suç örgütü operasyonunda yakalanacağını anlayınca silahla kendisini göğsünden vurarak intihar ettiği belirlenmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnegöl'deki Öğrenci Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement