İnegöl'deki Yıkım Gerginliği - Son Dakika
Yerel

İnegöl'deki Yıkım Gerginliği

İnegöl\'deki Yıkım Gerginliği

Bursa İl Sağlık Müdürü Akan, İnegöl ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sırasında çıkan arbedede başına taş isabet etmesi sonucu yaralanan ambulans şoförünü hastanede ziyaret etti.

09.07.2014 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İnegöl ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sırasında çıkan arbedede başına taş isabet etmesi sonucu yaralanan ambulans şoförünü hastanede ziyaret etti.

Yaralanan ambulans şoförü Hakan Güngör'ü tedavi gördüğü İnegöl Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Akan, Güngör'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından hastane önünde gazetecilere açıklama yapan Akan, olaydan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti. Sağlık ekiplerinin alınan ihbar üzerine yıkım yapılan yere gittiklerini hatırlatan Akan, burada bir kişinin taş atması üzerine ambulans şoförü Hakan Güngör'ün başından yaralandığını aktardı.

Güngör'le ilgili acil serviste gerekli tetkiklerin yapıldığını ve herhangi bir sorunun olmadığının tespit edildiğini ifade eden Akan, "Bu saldırıyı bütün sağlık çalışanlarına ve 112 ekiplerine yapılmış olarak görüyoruz ve o şekilde değerlendiriyoruz. Sadece görevi sağlık yardımına gitmek olan bir personele bu şekildeki bir muameleyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız hukuksal olarak gerekli müracaatlarını yaptılar. Avukatlarımızla bu işin takipçisi olacağız. Bunu kabul etmek mümkün değil. Üzüntülüyüm" dedi.

Akan, 112 Acil Servis ekiplerinin gece gündüz büyük fedakarlıklarla çalıştığını belirterek, bu saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı.

Güngör'ü yaralayan kişinin bir saat önce ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi edildiğini dile getiren Akan, "Yıkım öncesi bir ihbar alınıyor. Başka bir ekip, ambulansla arkadaşımızı darp eden kişiyi alıp hastaneye getiriyor. Şahıs tedavisinin ardından olay yerine dönüyor. Aynı yerden tekrar ihbar geliyor. Arkadaşlarımız da olay yerine gidiyor. Arkadaşlarımız bayılma vakasıyla ilgili müdahale yaparken o şahıs gelip saldırıyor. 112 ekipleri canla başla çalışıyor ama hiç hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kalıyor. Bizi üzen de bu. Bunun gereğini yapacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.

Akan, açıklamanın ardından maddi hasarın meydana geldiği ambulansta incelemelerde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnegöl'deki Yıkım Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement