İnegöl Köpeği Bataklıktan Kurtaranlara Ödül - Son Dakika
Güncel

İnegöl Köpeği Bataklıktan Kurtaranlara Ödül

İnegöl Köpeği Bataklıktan Kurtaranlara Ödül

Köpeği bataklıktan kurtaranlara ödülBursa'nın İnegöl İlçesi'nde geçen hafta bataklığa saplanan ve telef olmak üzere olan sokak köpeğini kurtaran Şenol Canyavuz ve arkadaşı Nesim Çakan, Kent Konseyi tarafından ödüllendirildi.

23.06.2016 11:25

Köpeği bataklıktan kurtaranlara ödül

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde geçen hafta bataklığa saplanan ve telef olmak üzere olan sokak köpeğini kurtaran Şenol Canyavuz ve arkadaşı Nesim Çakan, Kent Konseyi tarafından ödüllendirildi. Plaket ve saat hediye edilen Şenol Canyavuz, insanlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, 'Arkadaşımla oruçluyduk. Geziniyorduk. O sırada, bir köpek sesi geliyordu. Daha sonra çukurda bataklığın içinden çırpınan köpeği görünce hemen çıkarıp yıkadık. Biz görevimizi yaptıkö dedi.

İnegöl İlçesi'ne bağlı Akhisar Mahallesi'nde, geçen hafta bir inşaat çalışması için açılan çukura düşen köpek saplandığı çamurdan çırpınmasına rağmen çıkamadı. Bu sırada yoldan geçen 25 Yaşındaki Şenol Canyavuz ve arkadaşı 36 Yaşındaki Nesim Çakan gelen sesler üzerine gittikleri çukurda çırpınan köpeği bulundukları yerden çıkardılar. Bununla da yetinmeyen iki arkadaş çamura bulanmış köpeğin bu durumda kalırsa telef olacağı endişesiyle hayvanı yıkadılar. İki arkadaşın yaptığı bu insani davranışın cep telefonuyla çekilen görüntüleri, yüklendiği sosyal medya sayfalarında büyük beğeni aldı.

Yaşanan bu olaydan haberdar olan İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, görüntüleri izleyince çok mutlu olduklarını ve böyle bir davranış karşısında duyarsız kalmak istemediklerini kaydederek, iki arkadaşı ödüllendirmeye karar verdiklerini söyledi.

Bu tür davranışların kendilerini heyecanlandırdığını da kaydeden Erkan, ? Duyarsızlık yüzünden her gün çok sayıda hayvan hayatını kaybediyor. Bu şehirde yaşayan tüm insanları, bize ihtiyacı olan hayvanlara karşı daha duyarlı ve merhametli olmaya davet ediyoruz. Sokağımızda ve mahallemizde yaşayan hayvanlar sadece belediyenin ya da hayvan severlerin değildir. Onlara karşı lütfen daha duyarlı ve özverili olalımö dedi.

'İNSANLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİKö

Köpeği birlikte kurtardıkları arkadaşı Nesim Çakan'ın çalışması nedeniyle ödülü almaya tek başına gelen Şenol Canyavuz, insanlık görevlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, 'Arkadaşımla oruçluyduk gezerken bir köpek sesi geliyordu. Köpeğin çukura düştüğünü gördük bizde insanlık görevimiz diye bulunduğu yerden çıkardık. Üzerindeki çamur kurusa telef olurdu. O yüzden yıkadıktan sonra bıraktıkö dedi.

Yapılan açıklamaların ardından İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan tarafından Şenol Canyavuz'a saat ve plaket verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl Köpeği Bataklıktan Kurtaranlara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement