İngiltere'nin Büyümesi 3. Çeyrekte Hız Kesti - Son Dakika
Ekonomi

İngiltere'nin Büyümesi 3. Çeyrekte Hız Kesti

İngiltere\'nin Büyümesi 3. Çeyrekte Hız Kesti

İngiliz ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,7 oranında büyüme kaydederek, bir önceki çeyrekteki büyümesine oranla hız kesti.

24.10.2014 13:09

İngiliz ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,7 oranında büyüme kaydederek, bir önceki çeyrekteki büyümesine oranla hız kesti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) açıklamasına göre İngiltere ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde kaydettiği yüzde 0,9 oranından sonra, üçüncü çeyrekte yüzde 0,7 oranında büyüdü.

Bir süredir açıklanan ekonomik veriler ekseninde İngiltere'deki ekonomistler arasında İngiliz ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde büyüme ivmesini azaltarak yüzde 0,7'ye gerilemesi bekleniyordu.

ONS, İngiliz ekonomisinin en büyük bölümü olan hizmet sektöründeki büyümenin yüzde 1,1'den yüzde 0,7'ye gerilediğini kaydetti.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, "İngiltere artan belirsiz küresel ortamın içerisinde grubun en önünde ilerliyor" diyerek İngiliz ekonomisinin halen gelişmekte olan ekonomiler içerisinde en yüksek ekonomik büyüme performansı gösterdiğine dikkati çekti.

İngiltere'nin üçüncü çeyrek büyüme verilerinin açıklanmasının ardından İngiliz sterlini dolar karşısında 0,15 artış kaydetti.

Geçen hafta merkezi Londra'da bulunan ekonomik araştırmalar kuruluşu EY Item Club, İngiltere ekonomisinde büyümenin gelecek yıl yüzde 2,4 seviyesine gerileyeceği tahmininde bulunmuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiltere'nin Büyümesi 3. Çeyrekte Hız Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement