İngiltere Yeşil Parti Liderinden Terör Örgütleri Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İngiltere Yeşil Parti Liderinden Terör Örgütleri Açıklaması

Yeşil Parti Genel Başkanı Bennett: "Kişiler düşüncelerinden ya da inandıklarından değil, yaptıkları eylemlerden cezalandırılmalıdır"

26.01.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'deki Yeşil Parti'nin Genel Başkanı Natalie Bennett, "terör örgütlerine katılımın yasa dışı olmaması gerektiğini" söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Bennett, kişilerin düşüncelerinden ya da inandıklarından değil, yaptıkları eylemlerden cezalandırılması gerektiğini belirterek, hükümetin ifade özgürlüğünü koruması gerektiğini kaydetti.

Yeşil Parti, "Bir örgüte üye olmak ya da bir örgütün amaçlarına sempati duymanın suç sayılmaması gerektiğini, ancak yardım etmek ve cezai eylemleri kışkırtmak ya da bu eylemlere kasıtlı olarak finansman sağlamanın suç sayılması gerektiğini" savunuyor.

Natalie Bennett, "Bu politika, kişilerin El Kaide ya da IŞİD gibi örgütlere üye olunmasına izin verilmesi gerektiği anlamına mı geliyor?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Kesinlikle öyle. İnsanları, düşündükleri ya da inandıkları şeyler için cezalandırmadığımızdan emin olmalıyız. Şiddete yönelme, destek vermek tabii ki kabul edilemez ve yasa dışıdır. Ancak düşünceleri için insanlar cezalandırılmamalıdır. Bir dengeye ihtiyaç var. Özgürlüğü onu tahrip ederek koruyamayız."

İngiltere, dünya genelinde 65 uluslararası ve 14 İrlandalı grubu terör örgütü olarak kabul ediyor.

Ülkede mayıs ayında yapılacak genel seçim eğilimlerine ilişkin yapılan son anketler, Yeşil Parti'ye desteğin arttığını gösteriyor. Kamuoyu araştırma şirketi "YouGov"un son anketine göre, Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi'ne destek yüzde 32 ile aynı seviyede gözükürken, yüzde 15 ile Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP), yüzde 7 ile Liberal Demokrat Parti ve yine yüzde 7 ile Yeşil Parti takip ediyor. Yeşil Parti'nin halihazırda İngiliz parlamentosunda milletvekili bulunmuyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Yeşil Parti Liderinden Terör Örgütleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement