İnönü Üniversitesi'nde Besyo Özel Yetenek Sınavı Heyecanı - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi'nde Besyo Özel Yetenek Sınavı Heyecanı

İnönü Üniversitesi\'nde Besyo Özel Yetenek Sınavı Heyecanı

İnönü Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümleri için özel yetenek sınavı yapacağını duyurdu.

14.06.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümleri için özel yetenek sınavı yapacağını duyurdu.

İnönü Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (Normal Öğretim), Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü (Normal Öğretim) ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Normal ve 2. Öğretim) programlarına alınacak öğrencileri belirlemek amacıyla 18-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında iki aşamadan oluşan özel yetenek sınavı yapacak.

Yapılan açıklamada sınavda birinci aşamanın labirent mekik koşusu, ikinci aşamanın ise temel beceri parkurundan oluştuğu ifade edildi.

İnönü üniversitesi BESYO 2016 yılı Özel Yetenek Sınavı 18-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında BESYO spor salonunda yapılacak.

BAŞVURU TARİHİ ve YERİ

Ön kayıtların adayın kendisi tarafından 27 Haziran- 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu web sayfası üzerinden veya http://besyosinav.inonu.edu.tr web adresinden online olarak yapılması gerektiği vurgulandı.

BAŞVURU KOŞULLARI

Yapılan açıklamada, "T.C. vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak,2016 YGS sınavında puan türlerinin birisinden en az 210 bin puan almış olmak, lise spor alan çıkışlılar ve spor liselerinden mezun adayların veya herhangi bir spor dalında milli olanların, 2016 YGS puanlarından herhangi bir türünden 180 bin ve üzerinde puan almış olmak, başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış olmak, Engelli ve kronik hastalığı olan adaylar hiçbir farklılık gözetilmeden BESYO Özel Yetenek Sınavına katılmak zorundadırlar" ifadeleri yer aldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi'nde Besyo Özel Yetenek Sınavı Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement