İnönü Üniversitesinde Halepçe Gerginliği - Son Dakika
Güncel

İnönü Üniversitesinde Halepçe Gerginliği

İnönü Üniversitesi’nde Halepçe katliamı nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen Yurtsever öğrenci grubuyla polis arasında arbede çıktı.

17.03.2015 16:07

İnönü Üniversitesi'nde Halepçe katliamı nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen Yurtsever öğrenci grubuyla polis arasında arbede çıktı.

Üniversite kampüsündeki kütüphane önünde toplanan bir grup öğrenci, Halepçe katliamının yıldönümü dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedi. Ancak güvenlik güçleri, yürüyüşün yasal olmaması nedeniyle öğrencilere izin vermedi. Uzun süre polisle görüşen öğrenciler, kol kola girip güvenlik barikatını yıkmak istedi. Bu sırada çıkan arbedede Çevik Kuvvet polisleri gruba müdahale edince ortalık bir anda karıştı. Grup biber gazı ile dağıtılırken, içeri kaçan eylemciler kütüphanenin arkasından çıkınca polis ekipleri bu defa buraya yöneldi. Bu sırada meydanda bulunan kaldırım taşlarını polise atan grup, bir süre oturma eylemi yaptı.

Polis yetkilileri, grubun temsilcileri ile görüşerek yaptıkları eylemin yasal olmadığını ve dağılmaları yönünde ikazda bulunurken bazı eylemciler polis müdürlerine hakaret etti. Bir süre burada sessizce bekleyen grup daha sonra gruplar halinde alandan ayrılarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne girdi. Burada tekrar bir araya gelen grup fakülteyi işgal ederek slogan atmaya başladı. Eylem nedeniyle fakültede derslere ara verilirken fakülteyi kuşatan polis ekipleri, bu eylemin suç olduğunu belirterek grubun dağılmasını istedi.

Grup, yaptıkları basın açıklaması ile fakülte işgali eylemlerine son verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnönü Üniversitesinde Halepçe Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement