Intel Kablosuz Şarj Teknolojisine Yön Verebilir - Son Dakika
Teknoloji

Intel Kablosuz Şarj Teknolojisine Yön Verebilir

Intel Kablosuz Şarj Teknolojisine Yön Verebilir

Kablosuz şarj konusunda çalışmalar yapan Intel mevyeleri toplamaya başlayacak.

13.11.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Kablosuz şarj teknolojisi halen emekleme döneminde görünüyor ve her yıl kablosuz şarj sınırlarını zorlayan, zorlamaya çalışan çeşitli şirketlerin çalışmalarını görüyoruz. Tabii ki burada havadan gelen bir şarj söz konusu değil, yine şarj istasyonu lazım.


Açıkçası manyetik rezonans tabanlı kablosuz çözümler bekleniyor. Bu konuda Intel dilekleri yerine getirebilir. 2015'te başlarında önemli gelişmeler var. Hepsi yeni raporun detaylarında saklı.


Intel'in araştırma ve geliştirmeleri


Focustaiwan.tw'den gelen taptaze rapora göre Intel'in kablosuz şarj çözümü 2015 başlarında bir kısım akıllı telefonun yardımıyla raflardaki yerini alacak. Intel Experiences Group'tan Kumar Chinnaswamy, Intel'in kablosuz şarj teknolojisini kullanan çeşitli akıllı telefonların olduğunu onaylamıştı.


Intel, 2015'in 2. yarısında tablet veya dizüstü bilgisayarlar gibi güce aç cihazların da kendi kablosuz şarj çözümünden yararlanmasını bekliyor. Başlangıçta teknoloji orta/yüksek seviye dizüstü PC'ler için uygulanacak, Intel Core M işlemcilerini kullanan düşük segment içinse daha sonra gelecek. 2016 veya 2017 gibi.


Rapor Intel'in kablosuz şarj konusundaki detayları içermiyor. Tahminler ise WiTricity ile birlikte tanıtılan manyetik rezonans çözümü yönünde. Bu teknoloji ayrıca tabletler gibi cihazların manyetik rezonans kablosuz şarj istasyonlarına dönüşmesini de sağlayabilir. Teknoloji hızlı gelişiyor, bundan birkaç sene sonra akıllı telefonlarda veya tabletlerde kablosuz şarj istasyonu olma özelliğini standart olarak görebiliriz de.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Intel Kablosuz Şarj Teknolojisine Yön Verebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement