İnternet Üzerinden Yapılan Alışverişler Artıyor - Son Dakika
Teknoloji

İnternet Üzerinden Yapılan Alışverişler Artıyor

İnternet Üzerinden Yapılan Alışverişler Artıyor

Artık mağaza mağaza gezmek yerine oturduğumuz yerden alışveriş yapmayı seviyoruz.

03.12.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Black Friday ve Şükran Günü'nü geride bıraktık. Sizin de bildiğiniz gibi bu günlere özel olarak hazırlanan kampanyalarda milyonlarca kişi alışveriş yapıyor ve böylece kullanıcıların en çok para harcadığı dönemlerden birine de tanıklık etmiş oluyoruz. Tabii internet ve mobil teknolojiler giderek geliştiği için de artık alışveriş alışkanlıkları değişiyor. Mağaza mağaza gezmek yerine, oturduğunuz yerden, akıllı telefon ve tabletiniz aracılığıyla da milyonlarca ürüne kolaylıkla ulaşabilir, satın alabiliyorsunuz.


IBM'in araştırmasına göre, Black Friday, yani Kara Cuma'da yapılan online alışverişler, yeni bir rekor anlamını taşıyor. Öyle ki online mobil trafiğin ilk kez PC trafiğini geride bıraktığı ortaya çıktı. Bu da kullanıcıların online alışverişler için mobil cihazlarını daha fazla tercih ettiğini gösteriyor.


Yapılan araştırmada, tablet ve akıllı telefonlar kullanılarak yapılan alışverişlerin toplamda %52.1 oranında olduğu görüldü. Ayrıca 2013'e kıyasla online alışveriş miktarında da %14.3'lük bir artış söz konusu. Bu arada, mobil platformlar üzerinden yapılan harcamaların PC'lere oranla biraz daha az olduğu da bildirildi.


Siz, internet üzerinden alışveriş yapıyor musunuz?



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İnternet Üzerinden Yapılan Alışverişler Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement