Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, Roland Garros'ta Ana Tabloda - Son Dakika
Spor

Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, Roland Garros'ta Ana Tabloda

Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, Roland Garros\'ta Ana Tabloda

Sezonun ikinci Grand Slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta tek kadınlarda İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay, tek erkeklerde ise Marsel İlhan ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

20.05.2016 19:08  Güncelleme: 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde elde edilen başarılarla adından söz ettiren Türk tenisi, Fransa'nın başkenti Paris'te tarihi bir gün daha yaşadı. Yılın ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta sırasıyla korta çıkan Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, elemelerin final turunda karşılaştıkları rakiplerini yenerek isimlerini ana tabloya yazdırdı.

Kozlova'yı 6-3/7-6 yenen İpek Soylu ile Koukalova'yı 6-1/6-3 ile yenen Çağla Büyükakçay, ülkemizi ilk kez bir Grand Slam turnuvasında temsil etme hakkı kazandı. İki kadın sporcumuzun ardından korta çıkan Marsel İlhan ise Guido Andreozzi'yi 3-6/6-2/8-6 yenerek turnuvada ana tabloya çıkma hakkı elde etti.

"BENİM İÇİN BİR HAYAL GİBİ"

Mücadelenin ardından açıklama yapan 20 yaşındaki milli tenisçi, ilk kez katıldığı Fransa Açık'ta üç ön eleme maçını da başarıyla geçerek ana tabloya kalmasının kendisi için çok iyi bir sürpriz olduğunu ifade etti.

Turnuvaya gelirken en fazla iki maç oynamayı hedeflediğini söyleyen İpek Soylu, "Benim için bir hayal gibi çünkü buraya gelirken kendimi çok formda hissetmiyordum. Ancak burada bugün de dün de çok zor rakiplere karşı inanılmaz bir tenis oynadım." dedi.
Ana tablo öncesi son aşamada üzerinde daha büyük bir baskıyla maça çıktığını kaydeden Soylu, "Normalde korta çıktığımda çok rahat ve özgür hissediyorum, fakat ana tabloya bu kadar yaklaşmışken elimden gelen en iyi şekilde oynamaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

"SONUNDA BAŞARDIM"

Son sette 5-2 öne geçmesine karşın setin uzatmaya kalmasının kendisini zorladığına da değinen genç tenisçi, "Ana tabloya çıkmak, benim için yeni bir duygu ve bunun için de maç boyu konsantrasyonumu bozmadan durmak çok zordu ama sonunda başardım." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Spor Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, Roland Garros'ta Ana Tabloda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • naz: tebrikler, hepsi bir yuz aki, tesekkurler 4 1 Yanıtla

Advertisement