İphone 6'da Apple Dışında En Kârlı Şirket Lg Olacak! - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6'da Apple Dışında En Kârlı Şirket Lg Olacak!

İphone 6\'da Apple Dışında En Kârlı Şirket Lg Olacak!

Güney Koreli üretici iPhone 6 ekranında büyük rol oynuyor.

19.08.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Öngörülere ve raporlananlara bakarsak, iPhone 6'nın gelişi mobil pazarda değişimlere sebep olabilir. Yeni nesil iPhone son derece beklenen bir cihaz ve Apple bu sefer benzeri görülmemiş sayıda ünite satmayı hedefliyor.


Tedarikçiler de ise durumlar biraz farklı. iPhone siparişlerinin yüksek sayıda olması ve geçen önemli bir süre var. Bu yüzden Apple dışındaki firmalar için bazı tedarikçiler fiyatları arttırabilir. Diğer bir deyişle akıllı telefon üreticilerinin bazıları tedarik sorunları veya daha yüksek üretim maliyetleri ile karşı karşıya kalabilir. Ancak (Apple dışındaki) bazı şirketler iPhone 6'la birlikte kâr elde edecek ve LG ise onlardan biri olabilir.


LG Display en büyük tedarikçi mi?


Son bir rapora göre çok sayıda ekran tedarikçisi iPhone 6'ya panel sağlamak için Apple ile anlaşmaya çalıştı. Ama Apple bu konuda LG Display üstünde durdu. Görünüşe göre Koreli teknoloji devi Samsung, Sharp ve Japan Display'in önüne geçti. Şimdi yaklaşmakta olan iPhone 6'nın en büyük ekran tedarikçisi haline geldi.


Kaç tane ekran siparişi verildiğini görmek kesinlikle ilginç olurdu. Ama rapor bu detaylara girmiyor. Daha önceki raporda ise Apple'ın ekran konusunda Samsung ve Sharp'tan vazgeçtiği ve Tayvanlı Innolux ile görüşmelere devam ettiği belirtilmişti.


Apple ve LG arasındaki bu iş birliği besbelli iki şirket için de karlı olacak gözüküyor. Sonuç olarak iPhone 6'nın üretimi ve kendisi mobil dünyada dalgalanmalara neden olacak duruyor. hikayenin nasıl gelişeceğini görmek ilginç olacak. Bazı uzmanlar Samsung'un son dönemdeki stratejisini oldukça akıllıca bulurken, Apple ile en sert pazar savaşına gireceğini belirtiyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6'da Apple Dışında En Kârlı Şirket Lg Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement