İphone 6'nın Phosphorus İşlemcisi, Aslında Barometrik Basınç Sensörü! - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6'nın Phosphorus İşlemcisi, Aslında Barometrik Basınç Sensörü!

İphone 6\'nın Phosphorus İşlemcisi, Aslında Barometrik Basınç Sensörü!

M7'nin geliştirilmiş versiyonu olduğu söylenen Phosphorus hakkında farklı bir iddia var.

26.08.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

GeekBar dün yaptığı şematik sızıntıya göre iPhone 6'da Phosphorus (Kod adı yüksek ihtimalle) adında yeni yardımcı işlemci var. iPhone 5S'teki M7'nin yeni nesil versiyonu. M7 iPhone 5S, iPad Air ve Retina iPad mini'deki sensörlerden gelen verileri işliyor (Pusula, jiraskop filan buna dahil). Phosphorus'un buna ek olarak sağlık/spor için gerekli verileri toplayıp, işleyeceği iddia edilmişti. iPhone 6'da M7'nin daha güçlü modelinin olması mantıklı gözüküyor.


Ancak MacRumors forum üyelerinden leecbaker'a göre GeekBar'ın şematiğindeki parça yeni nesil M7 değil, aslında barometrik basınç sensörü. Leecbaker donanım bileşenlerine aşina olan ve bilgisi bulunan biri. Leecbaker şu yorumda bulundu;


"Resimdeki çipin numarası BMP282. %99 eminim Bosch'un barometrik basınç sensörüne benziyor. Bosch sensörünün parça numarası BMP280. Eğer Apple özelleştirme yaptıysa veya farklı bir ölçüm aralığı varsa, farklı parça numarası olmasını da açıklar."



Bosch'un basınç sensörü GPS, navigasyon, hava durumu, altimeter ve spirometre (Akciğerlerin nefes alma yeteneğini ölçme) gibi özellikleri içeriyor. Apple, akciğerlerle ilgili fonksiyonları iOS 8 beta 5'te sağlık uygulamasına dahil etmişti.


Başka bir üye olan kdarling ise Bosch'un üzerindeki pimlerin şema hatlarıyla eşleştiğini belirterek leecbaker'ın vardığı sonucu doğruluyor. Kdarling ayrıca BMP serisinin basınç algılama ile sınırlı olduğunu, Bosch'un BME serisinde bulunan nem ve sıcaklık algılama özelliklerini içermediğini belirtti.


Bu yeni bilgiler açıkçası mantıklı gözüküyor. GeekBar tarafından sızdırılan bir bileşen şematiğinin 2. kez yanlış yorumlandığını ortaya koyuyor. GeekBar daha önce sızdırdığı şematikle birlikte iPhone 6'da 1 GB RAM olduğu ileri sürülmüştü. Ancak 1 GB değerin RAM miktarını değil aslında NAND bileşeniyle alakalı bir değeri gösterdiği ortaya çıkmıştı.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6'nın Phosphorus İşlemcisi, Aslında Barometrik Basınç Sensörü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement