İphone 6 Plus, Şiddetli Tedarik Kısıtlamasıyla Karşı Karşıya - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6 Plus, Şiddetli Tedarik Kısıtlamasıyla Karşı Karşıya

İphone 6 Plus, Şiddetli Tedarik Kısıtlamasıyla Karşı Karşıya

5.5 inç'lik modelin üretiminde ne gibi sorunlar yaşanıyor?

16.09.2014 10:13
Hasan Uğur Nayır - -

iPhone 6 ve 6 Plus, şu anda piyasada en çok aranan akıllı telefonlar. Tüketici talebi yüksek. Ön sipariş rakamları 24 saat içinde 4 milyonu geçti. Bu Apple için iyi bir gelişme, ama Cupertino'lu şirket için dezavantaj söz konusu.


Apple'ın iPhone 6 Plus'ın tedarik sorunlarıyla yüzleştiği vurgulanıyor. AT&T'nin sevkiyat tarihini daha ileri atması bu durumun habercilerinden biri. Detaylara biraz daha bakalım.


Kısıtlamalar


Cantor Fitzgerald'tan (Cantor Fitzgerald, 1945 yılında kurulmuş olan ve 5000'den fazla kurumsal müşteriye sahip bir finansal hizmet firması) Brian White, son zamanlarda iPhone 6'la ilgili yaşanan düşük tedarik durumunun özellikle iPhone 6 Plus açısından süreceğini düşündüren bir not yayınladı. White'a göre Çin, iPhone 6 Plus için büyük potansiyel pazarlardan biri, ama bu durum sözkonusu bölgedeki düşük besleme sorununu açıklamıyor. Peki ne oluyor?


Apple'ın tedarik zinciri ortaklarından toplanan 3 aylık verilere bakarsak, Apple önceki yıllara göre üretime biraz daha geç başladı. Ne yazık ki tüketiciler için iPhone 6 Plus'ta ciddi arz sıkıntısı demek. Bu gelişme iPhone 6 Plus siparişlerinin neden daha ileri bir tarihe atıldığı gerçeğini yansıtıyor.


Düşük besleme, düşük arz, potansiyel müşterilerin yanı sıra Apple için kötü haber. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca daha devam edecek gözüküyor. Geçmiş yıllarda da bu durum olmuştu, ama iPhone 6 Plus'ta daha büyük ve şiddetli bir boyutta.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6 Plus, Şiddetli Tedarik Kısıtlamasıyla Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement