İphone 6s Üretimindeki Son Durum Ne Olabilir? - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6s Üretimindeki Son Durum Ne Olabilir?

İphone 6s Üretimindeki Son Durum Ne Olabilir?

Apple'ın yeni nesil sistem çipi hakkında tahminler gelmeye devam ediyor.

16.04.2015 12:17
Hasan Uğur Nayır - -

Bu ay başlarındaki raporda Samsung'un A9 üretiminde başrol oynayacağı ve TSMC'nin kenara alındığı belirtilmişti. Kısaca Samsung ve GlobalFoundries, A9 tedariğinin %100'ünden sorumlu olarak gözüküyordu. Ama KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göreyse durum hiç de böyle değil. Analist TSMC'nin A9 siparişlerinin %30'unu alacağını düşünüyor. Kuo'nun öngörü raporu daha önceki birkaç tedarik zinciri raporuyla uyumlu.


Kuo'ya göre GlobalFoundries'in A9 üretimindeki verim oranı %30. Bu oldukça korkunç bir durum. Seri üretim için en düşük verim oranı %50 kabul ediliyor. Ayrıca Apple, TSMC'nin 16 nm sürecindeki yeteneklerinden son derece memnun. Diğer yandan analist Apple'ın 14 nm sürecinden endişeli olduğunu da iddia ediyor.


Sanayi gözlemcilerine ait başka bir rapor ise TSMC'nin A8'deki tecrübesiyle yeni nesil çipin üretiminde her şekilde olması gerektiği savunuyor. Biraz daha eski tarihli raporlara göz atarsak TSMC'nin A9'dabüyük pay sahibi olacağı ileri sürülmüştü.


Şimdilik yeni iPhone ve A9 hakkındaki gelişmeler bu kadarla sınırlı. Yeni haberler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sizin iPhone 6S'ten beklentiniz nedir? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6s Üretimindeki Son Durum Ne Olabilir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hakan Taş : Kasa ve Boyut Olarak 5s Tasarım Olarak 4s olabilir 0 0 Yanıtla

Advertisement