İrfan Değirmenci Çomü'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

İrfan Değirmenci Çomü'de Öğrencilerle Buluştu

İrfan Değirmenci Çomü\'de Öğrencilerle Buluştu

İletişim Dünyasının Perde Arkası konulu söyleşiye Kanal D'nin sevilen haber spikeri İrfan Değirmenci konuşmacı olarak katıldı.

21.04.2013 00:15  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Hisar Topluluğu ile Radyo-Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından organize edilen 'İletişim Dünyasının Perde Arkası' konulu söyleşiye Kanal D'nin sevilen haber spikeri İrfan Değirmenci konuşmacı olarak katıldı.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde, Hisar Topluluğu ile Radyo-Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından organize edilen 'İletişim Dünyasının Perde Arkası' adlı etkinlik düzenlenirken etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Rektör Prof Dr. Sedat Laçiner ile rektör yardımcıları ve çok sayıda akademisyenin de takip ettiği söyleşi saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kanal D'de hafta içi her sabah 'Günaydın' adlı haber bültenini hazırlayıp sunan İrfan Değirmenci ile Haber Merkezi Editörleri Ertuğrul Albayrak ve Buluş Akpolat öğrencilerle buluştu.

ÇOMÜ'lü öğrenciler üçlünün sahnedeki yerlerini almasıyla birlikte sürpriz yaparak 'ÇOMÜ'ye hoş geldiniz' yazılı bir pankart açtı. Güzel karşılamaları için öğrencilere teşekkür eden Değirmenci, ekibiyle birlikte yaptıkları program hakkında bilgiler vererek çalışmalarını anlattı.

SABAHLARIN GÜLER YÜZÜ, AKŞAM HABERLERİNİN DE VAZGEÇİLMEZİ OLSUN

Değirmenci, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlarken, 'Sizi ne zaman akşam haberlerinde izleyeceğiz' şeklinde bir soru geldiği sırada, öğrenciler ikinci sürprizi yaparak bu kez üzerinde 'Sabahların güler yüzü, akşam haberlerinin de vazgeçilmezi olsun' şeklindeki pankartı açtı.

İrfan Değirmenci öğrencilere alkışlarıyla teşekkürlerini sunarak soruya şu yanıtı verdi; "Öyle bir rekabet ortamı var ki bu özel televizyonlarda, herkes birbirinin dostu. Yüz yüze geldiğinizde herkes birbirini çok seviyor. Ama müthiş de bir rekabet var perde arkasında, herkes birbirinin gözünü oymaya çalışıyor. O yüzden şimdi bu açtığınız pankarttan rahatsız olan da çok olacaktır.

Nasıl yani, akşam haberimi mi sunacaklar? Biz yapamıyor muyuz. diyen de çok olacaktır. Şöyle bir eksiklik var bunu bizde hissediyoruz. Özellikle Mehmet Ali Birand 70 yaşındaydı, ancak içinde 20 yaşında muhabirin heyecanı vardı. Ona bizzat şahit oldum. Hastanede yattığı son güne kadar sahada olup bitenlerle ilgileniyordu. Lafları, teklemeleri, hatalı telaffuzları çok konuşuldu ama bir taraftan konuşulmayan şey onun heyecanıydı. Bu heyecanda seyirciye geçiyordu ve izlenir kılıyordu ana haberi. 'Bu akşam Birand bu olayı nasıl yorumlayacak' diye açıp bakıyordu insanlar.

İnternete giriyoruz her şeyden haberimiz oluyor. Ayrıca niye akşam 45 dakika ana haber bültenine zaman ayıracak seyirci yemek yerken. Prompterda önünden akan yazıyı okuyan spiker arkadaşım habere nasıl pas atacak diye ben açıkçası oturup izlemem o haberi. Bana bir heyecan lazım. Ben bir televizyon izleyicisi olarak göremiyorum. O günü yorumlayacak, öyküsünü anlatacak birileri lazım. Bunun eksikliği çok açık ortada. Onun için televizyon sahiplerini 'Bu haber bültenlerine ne gerek var ki eğlence kanalında.

Sonrasında başlayan milyon dolarlık dizinin reytingini arttırmak için ana haber yerine, oraya iki tane şarkılı klipli bir şey koyarım daha çok izlenir' deme noktasına getirtmemek için prestijli, çok izlenen bir akşam haberi bizimde hedefimiz. İnşallah bunu siz gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Kısa vadede bunu yapmak istiyoruz."

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, günün anısına İrfan Değirmenci, Ertuğrul Albayrak ve Buluş Akpolat'a çeşitli hediyeler verdi. Söyleşinin sonunda öğrenciler İrfan Değirmenci ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İrfan Değirmenci Çomü'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement