Irkçı Çamaşır Deterjanı Siyah Adamı Beyaz Yaptı - Son Dakika
Dünya

Irkçı Çamaşır Deterjanı Siyah Adamı Beyaz Yaptı

Siyah bir adamı çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra beyaz yapan Çinli bir firmanın reklamı, dünya genelinde ırkçı olduğu gerekçesiyle büyük tepki gördü.

29.05.2016 15:32  Güncelleme: 16:12

Çinli Shanghai Leishang firmasının hazırladığı reklam filminde boyalı kıyafetler giyen siyah bir erkek, flörtleştiği Asyalı kadın tarafından ağzına deterjan kapsülü konup atıldığı çamaşır makinesinden tertemiz kıyafetlere sahip Asyalı bir beyaz atlı prens olarak çıkıyor.

BİRÇOK ÜLKEDE TEPKİ ÇEKTİ

Irkçı reklamın başta ABD olmak üzere birçok ülkede tepki çekmesine rağmen Çin'de gündem olmaması, ülkede ten rengine yönelik yaklaşımın çok kötü boyutlara ulaşabileceği yorumlarına sebep oldu.

Çin'de tepki görmeyen reklama dair sosyal medya üzerinden hiç yorum yapılmazken, ülkenin en popüler internet sitelerinden olan Youku'da ise reklamın 2 binden az kişi tarafından izlendiği belirtildi.

DETERJAN FİRMASI ÖZÜR DİLEDİ

Çamaşır makinesi deterjanı üretimi yapan Çinli firma, yaptığı açıklamadaysa, ırk ayrımcılığından kaçındıklarını ve bu tarz şeyleri şiddetle kınadıklarını belirtti.

Reklam filminin tartışmaya neden olduğu için üzüntü duyulduğu ifade edilen açıklamada, tartışmaya neden olan içerikle ilgili sorumluluktan kaçılmayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Reklamın yayılması ve medyanın olayı büyütmesi nedeniyle sebep olduğumuz zarardan dolayı Afrikalılardan özür diliyoruz. Tüm içtenliğimizle halkın ve medyanın bunu büyütmeyeceğini umuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Irkçı Çamaşır Deterjanı Siyah Adamı Beyaz Yaptı

Son Dakika Dünya Irkçı Çamaşır Deterjanı Siyah Adamı Beyaz Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement