İskeçe Seçilmiş Müftüsü: Bana Bir Şey Olursa Yunan Devleti Sorumlu - Son Dakika
Dünya

İskeçe Seçilmiş Müftüsü: Bana Bir Şey Olursa Yunan Devleti Sorumlu

İskeçe Seçilmiş Müftüsü: Bana Bir Şey Olursa Yunan Devleti Sorumlu

Batı Trakya'da İskeçe seçilmiş Müftüsü, bölgedeki faaliyetleri nedeniyle kendisi ve ailesine ölüm tehditleri geldiğini belirtti.

07.02.2016 17:15  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Trakya'da İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, bölgedeki faaliyetleri nedeniyle kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını bildirdi. Mete, yayımladığı yazılı açıklamada, Batı Trakya'da, Müslüman Türk Azınlık'a hizmet eden din adamlarının ve azınlığın seçtiği müftülerin tehdit altında olduğunu ifade etti.

"KARANLIK GÜÇLER HUZURU BOZMAYA ÇALIŞIYOR"

"Batı Trakya'da, karanlık güçler azınlık ve çoğunluğun huzurunu bozmaya çalışıyor" ifadesini kullanan Mete, azınlık mensupları ve din görevlilerine tahriklere kapılmamaları ve vazifelerinden feragat etmemeleri çağrısında bulundu.

Mete, açıklamasına şöyle devam etti:

"BANA BİR ŞEY OLMASI HALİNDE YUNAN DEVLETİ SORUMLU"

"Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, her zaman vurguladığımız üzere teröre ve insan hakları ihlallerine hiçbir zaman yakınlık duymamış, aksine nefretle kınamış ve kınamaya devam edecektir. Allah doğrularla beraberdir. Bana ve aileme bir şey olması halinde Yunan devletinin sorumlu olacağını vurgulamak isterim."

"EVLATLARIMA ZARAR VERECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLER"

Mete, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada da kısa bir süre önce kimliği belirlenemeyen, yüzleri maskeli kişilerin müftülük görevlisi bir imamı kaçırdıklarını ve kendisine ölüm tehditlerinde bulunulduğunu söyledi.

İskeçe'de, 28 Ocak'ta yakın çalışma arkadaşlarından birinin gece saatlerde alışveriş için sokağa çıktığı sırada yüzleri maskeli kişiler tarafından zorla bir minibüse bindirilerek kaçırıldığını dile getiren Mete, şunları kaydetti:

"Yüzleri maskeli, elleri eldivenli ve bu konuda eğitimli olduğu anlaşılan bu kişiler, ağzını kapatarak yaka paça bir minibüse aldıkları arkadaşımıza, sözlü hakaretlerde bulunduktan sonra beni öldüreceklerini ve evlatlarıma zarar vereceklerini söylemişler. Arkadaşımızın anlattığına göre, kendilerinin 'Trakya'nın Bekçileri' olduğu şeklinde bir şeyler söyleyen saldırganlar, benim faaliyetlerimi takip ettiklerini belirterek, şahsıma karşı ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuşlar."

Mete, toplum içerisinde infial yaşanmaması için bu konuda daha önce açıklama yapmaktan kaçındığını ancak olayın yerel Yunan basınında yer alması üzerine yazılı açıklama yaptığını anlattı.

"KORKULACAK HİÇBİR ÇALIŞMANIN İÇİNDE OLMADIM"

Olayla ilgili polisin bilgilendirildiğini ve savcılık nezdinde şikayette bulunmak için adliye çalışanlarının grevinin sona ermesini beklediğini ifade eden Mete, daha önce de tehditler aldığını ancak yasa dışı hiçbir faaliyette bulunmadığı için bu tehditlerden korkmadığını vurguladı.

Son Dakika Dünya İskeçe Seçilmiş Müftüsü: Bana Bir Şey Olursa Yunan Devleti Sorumlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (64)

  • SALİH: SENDE TÜRK IRKÇILIĞI VE AJANLIK YAPMA SEN DİN ADAMIMISIN YOKSA IRKÇI AJANMISIN TABİKİ SENİ YOK EDERLER 3 46 Yanıtla
  • Metalik: Bunlar Peygamberimizi (SAV) örnek alirlar ama Kapitalizmi sonuna Kadar yasarlar Son model arabalar en modern yalilar en pahali saatler 7 16 Yanıtla
  • Vatandaş: Samimi isen Asgari Ücret ile Çalış 9 12 Yanıtla
  • Metalik: Yasasin insanlik yasasin kardeslik yasasin demokrasi kahrolsun AKP ve RTE 14 4 Yanıtla
  • KADiR iNANIR: ne mutlu din adamalarimiza,,onlar toplumun yildizlaridir,onlar ay ve günes gibidirler. 9 9 Yanıtla
  • 21: kim seni ne yapsınki fesatlık yapiyon yoksa sanadamı kurşun gecirmez araba istiyon diyanete soyle yolasınlar sahtekar 9 9 Yanıtla
  • DEVLET BİZE BAKMİRRRR: YEMEK YEDİĞİN TABAĞI PİSLEME İMAM EFENDİ FİTNE YAPİYORSUN ONDAN 9 9 Yanıtla
  • Vatandaş: Hoca İmam Ayda 2500 TL Maaş SSK LOJMAN Günde 3 Saat Mesai Birde Kalkmış Şikayet ediyor Asgari Ücretli ne Yapsın 1300 TL ile 10 7 Yanıtla
  • Putinist: Zaten bir işe yaradigin yok, aglama istifa et! 9 7 Yanıtla
  • Metalik: Israil+AKP=DAES 11 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti
    10:31 Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti

    Hakkari'de etkili olan karla karışık yağmur, 3 bin 478 rakımlı Sümbül Dağı'ndan çığın inmesine neden oldu. Devasa çığın Zap suyunun akışını kesmesi cep telefonuyla kaydedildi. Can ve mal kaybı yaşanmazken, yol açma çalışmaları başlatıldı.

  • Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor
    10:11 Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durum, dünya çapında kakao üretimini ve tedarikini etkileyebilir.

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti
    10:00 Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti

    Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde hafta sonu meydana gelen sel felaketi nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Demak bölgesinde sel suları nedeniyle 22.000'den fazla kişi geçici barınaklara sığındı. Selin etkisiyle birçok köy su altında kaldı ve Demak ile Kudus bölgelerini birbirine bağlayan eyalet karayolu kapatıldı. Endonezya'da yağmur sezonunda sel ve toprak kayması gibi afetler sıkça yaşanıyor.

  • Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! Kimse o olduğuna inanmıyor
    09:50 Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! Kimse o olduğuna inanmıyor

    Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra ortadan kaybolan ve öldüğü yönündeki spekülasyonlarla gündeme gelen Kate Middleton'ın 83 gün sonra ortaya çıkan görüntüsü kafa karıştırdı. Prens William ile alışveriş sonrası görüntülenen ve oldukça zayıf olan kişinin Kate olmadığı yerine dublör getirildiği söylentileri yayıldı.

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında araçlar bekliyor. Su birikintileri ve taş düşmesi nedeniyle başka bir bölgede de temizlik çalışmaları yapılıyor.

  • Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı
    09:24 Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı

    Japonya Merkez Bankası büyük şirketlerdeki 33 yılın en yüksek seviyesindeki ücret artışları sonrasında radikal bir hamlede bulundu. BoJ olarak bilinen banka, 2016'da başladığı negatif faiz politikasını sonlandırarak faiz artırımına gitti. Bu karar ile birlikte dünyada negatif faiz uygulayan ülke kalmadı.

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:20 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.


Advertisement