İşler-İzzetbegoviç görüşmesi - - Son Dakika
Politika

İşler-İzzetbegoviç görüşmesi -

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi.

23.06.2014 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı binasındaki görüşme, başında görüntü alınmasının ardından basına kapalı yapıldı.

İşler daha sonra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilecek Fatih (Hünkar) Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Tadilat hakkında gazetecilere açıklamada bulunan İşler, caminin Bosna'nın kurucusu İsa Bey İshakoviç tarafından bu toprakların ilk mescidi olarak 1462 yılında inşa edildiğini söyledi.

Caminin, Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'ya gelişiyle Hünkar Camisi adını aldığını kaydeden İşler, aynı zamanda Fatih Camisi olarak da bilindiğini anlattı.

İşler, caminin son kez Sultan Abdülmecid döneminde tadilat geçirdiğini kaydederek, önümüzdeki günlerde TİKA tarafından caminin restorasyonuna başlayacaklarını belirtti.

Caminin restorasyonuna dair anlaşmaların yapıldığını belirten İşler, tadilatı 2015 yılı başında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

İşler, caminin durumunu göz önüne alınca bir restorasyona ihtiyaç olduğunun görüldüğünü, hem caminin hem de çevresinin restorasyonunun TİKA tarafından yapılacağını ve neticesinde güzel bir eserin ortaya çıkacağını ifade etti.

Camiden ayrıldıktan sonra Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrinin bulunduğu Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret eden İşler, mezara çelenk bırakarak dua etti.

Temaslarında İşler'e, milletvekilleri Hasan Karal, Mehmet Volkan Canalioğlu ve Reşat Doğru eşlik etti.

-Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç

-Fatih Cami

İşler-İzzetbegoviç görüşmesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İşler-İzzetbegoviç görüşmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement