İsmail Kartal'dan Aykut Kocaman Dönemine Dönüş! - Son Dakika
Spor

İsmail Kartal'dan Aykut Kocaman Dönemine Dönüş!

Fenerbahçe'de sezon başında yapılan teknik adam değişikliğinin ardından takımın sahadaki futbol anlayışı da değişmiş görünüyor.

10.12.2014 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alex de Souza'nın takımdan ayrılmasının ardından Aykut Kocaman'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ve ligde ikincilik kazandıran sağlam takım savunması ve topa hakim olmaya dayalı sisteminin ardından geçtiğimiz sezon göreve gelen Ersun Yanal'ın hızlı, çabuk ve dikine oyun anlaşıyla tarihinin en rahat şampiyonluğunu kazanan sarı lacivertli takım, İsmail Kartal yönetiminde yeniden kabuk değiştirmiş görünüyor.

Kartal'ın geride kalan 12 haftada Fenerbahçe'deki üç yılı boyunca yardımcılığını yaptığı Aykut Kocaman'ın oyun sisteminden etkilendiği görülürken, Fenerbahçe'nin de Ersun Yanal ekseninden Kocaman eksenine doğru kaydığı görülüyor.

Son olarak Balıkesirspor karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle İstanbul dışındaki ilk galibiyetini 12. haftada alabilen Fenerbahçe'nin bu maçta ortaya koyduğu futbol, akıllara Aykut Kocaman yönetimindeki 2012-2013 sezonunun ilk deplasman galibiyetinin alındığı 10. haftadaki 2-1'lik Akhisar deplasmanını getirdi.

Her iki sezonda da İstanubl dışında alınan ilk galibiyetin sezonun ilk yarısının sonlarına doğru gelmesinin yanı sıra ligin yeni ekiplerine karşı gelmesi dikkat çekerken, iki maçın istatistikleri de büyük bir benzerlik gösteriyor.

İşte Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'sinin ilk deplasman galibiyetini aldığı Akhisar maçındaki istatistikleri ve sarı lacivertli takımın Balıkesirspor maçındaki istatistikleri...

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İsmail Kartal'dan Aykut Kocaman Dönemine Dönüş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement