İspanyolca Dil Kurslarına Başlayan Karikatürist Westegard'a Tepki - Son Dakika
Güncel

İspanyolca Dil Kurslarına Başlayan Karikatürist Westegard'a Tepki

Karikatür krizinin mimarı Danimarkalı Karikatürist Kurt Westergaard'ın Arhus şehrinde bir temel eğitim okulunda dil kursuna gittiği ortaya çıktı.

20.02.2015 13:41

Karikatür krizinin mimarı Danimarkalı Karikatürist Kurt Westergaard'ın Arhus şehrinde bir temel eğitim okulunda dil kursuna gittiği ortaya çıktı. Belediyenin, Okullar ve Eğitimden sorumlu Komisyon Başkanı Liberal Partili Bünyamin Şimşek Westergard'ın kursa gitmesini normal karşıladığını belirterek, "gizli servisin işine karışmam, okullarımız herkese açık" dedi

DANİMARKA'da Hz. Muhammed karikatürü çizdiği için El Kaide ve Al Shabaabs gibi terör örgütlerinin hedefinde olan Kurt Westergaard'ın, İspanyolca öğrenmek için akşam okuluna gittiği ortaya çıktı. Ülkenin ikinci büyük ve en çok Müslüman asıllı göçmen yaşayan şehri Arhus'daki Samsögades Skole okulunda kursa başlayan Westergaard'a ailelerden büyük tepki geldi. Westergaard'ın gizli servis elemanlarının koruması altında çocuklarının okuluna kursa gelmesinden rahatsız olan velilerden Mads Laumann "Ben çocuğumu okulun boş zamanları değerlendirme bölümünden almak için saat 16.30'da okula geldim. Bazı korumalar beni durdurdu. Çocukların okulda oldukları bir saatte, tehdit altındaki Kurt Westergar'ın okula gelmesi beni ve diğer velileri endişelendirdi. Özellikle geçtiğimiz hafta sonu yaşadığımız terör saldırılarından sonra Westergaard'ın 500'ün üzerinde öğrencisi bulunan bir okula dil kursuna gelmesi kabul edilemez. Biz çocuklarımızın hayatının tehlikeye atılmasını istemiyoruz" dedi.

Okul Müdürü Martin Appel Loft, Kurt Westergard'ın bir yıldır kursa katıldığını belirterek, daha önce velilerden şikayet duymadığını söyledi. Appel "Veliler daha düne kadar bir şikayette bulunmadılar ama hafta sonu meydana gelen saldırılardan sonra tepki göstermeye başladılar. Ben de daha önce tehlikeyi hiç düşünmemiştim. Akşam okuluna, okulumuzun lokallerini kullanma hakkını belediye veriyor" dedi. Emniyet Müdürü Morten Anker Jensen, okul yönetimi ile görüşeceğini belirterek, Kurt Westergaard'ın korunmasından gizli servis PET'in sorumlu olduğunu söyledi. Kurt Westergaard, tepkiler üzerine kurslara ara verdiğini belirterek tekrar başlamadan önce velilerle bir toplantı yapmak istediğini söyledi. 79 yaşındaki Westergaard "Bu sorunu veliler ve okul yönetimi ile bir araya gelerek görüşmemiz gerekir. Velilerin endişesini anlıyorum ama ben de kursa gitmek istiyorum. Kurslara devam edip etmeme konusunda kesin karar vermeden önce nedenlerini bilmem gerekiyor" dedi. Westergaard'ın okula 4-5 zırhlı polis cipi ile getirilip götürüldüğü çok sayıda gizli servis elamanın kurs esnasında sınıfta olduğu bildirildi. WESTERGARD'IN GİTTİĞİ OKUL TÜRK MECLİS ÜYESİNİN SORUMLULUĞUNDA Arhus Belediyesinin Liberal Partili Eğitim Komisyonu Başkanı Bünyamin Şimşek, Kurt Westergaard'ın öğrencilerin bulunduğu bir okula kursa gitmesini normal karşıladığını söyledi. Okullardan ve eğitimden sorumlu en yüksek makamın sahibi olan Şimşek "Kurt Westergard'ın nerede olduğu ne yaptığı mümkün olduğu kadar bilinmemesi gerekirdi. Ailelerin bu konuyu büyütmemesi, duyurmaması gerekiyordu. Ben gizli servis PET'in işine karışmam. Ben akıllı gizli servis elamanları ve polislerimize güveniyorum. Onlar Westergard'ın nerede güven içinde olabileceğini benden iyi biliyorlar. Westergaard söz konusu okulda kurslara gidebilir. Demokrasimizle ve şeffaf okullarımızla gurur duyuyoruz. Kurt Westergaard da kendisini koruyan PET ile anlaşarak istediği yerde bulunabilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İspanyolca Dil Kurslarına Başlayan Karikatürist Westegard'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement