İsrail Cumhurbaşkanı Peres Viyana'da - Son Dakika
Güncel

İsrail Cumhurbaşkanı Peres Viyana'da

Peres, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ile Yahudi soykırım anıtına çelenk koydu.

30.03.2014 21:12

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, resmi ziyaret için geldiği Viyana'da Yahudi soykırım anıtına çelek bıraktı ve "Bu anıtı bir uyarı olarak kabul edip ırkçılık ve Yahudi düşmanlığına bir daha fırsat vermemeliyiz" dedi.

Hitler'in Avusturya'yı ilhak ettiği 1938-1945 yılları arasında katledilen Yahudiler anısına kent merkezinde dikilen "Shoah" adlı anıta ev sahibi Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile çelenk bırakan Peres, 1938-1945 dönemini "tarihin acı bir dönemi" olarak niteledi. Peres, "Bu dönemde insanlar sadece Yahudi oldukları için toplama kamplarına gönderildi ve öldürüldüler. Yahudi cemaatinin tek umudu bu kin ve nefretin bir daha tekrar etmemesidir. Bunun yerine insanların ülkeler ve halklar arası dostluk ve kardeşlik için çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer de anıtın bulunduğu Judenplatz adlı meydanın Avusturya tarihinin karanlık ve acıklı bir tarafını yansıttığını belirtti.

1938-1945 arasında Avusturya'da yaşayan Yahudilerden 100 bin kişinin sürgün edildiği, 65 bin kişinin ise toplama kamplarına gönderilerek öldürüldüğü tahmin ediliyor. Avusturya'da yaşayan Yahudi cemaatinin 200 bin kişiden oluştuğu belirtiliyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, resmi temaslarına yarın sabah başlayacak ve ev sahibi Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile yapacağı resmi görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Cumhurbaşkanı Peres Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement