İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: "İsrail'in savaş suçuna giren birçok eylemi vardır, bugün yaşananlar da bunlardan biri olmuştur"

20.07.2014 15:52

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, " İsrail'in savaş suçuna giren birçok eylemi vardır, bugün yaşananlar da bunlardan biri olmuştur" dedi.

Üstün, Gazze'de insani yardımların ulaştırılamaması ve enkaz altındaki ölülerin ağır bombardıman altından çıkarılamamasına ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Savaşların belli kuralları olduğuna işaret eden Üstün, "Tarih öncesinden beri savaşlara baktığımızda, savaşların da bir etiğinin ve ahlakının olduğunu görürüz. Kadınlara ve çocuklara dokunulamaz, ekinler yakılamaz. Savaşlarda kısa süreli ateşkesler yapılır, ölüler defnedilir, yaralılar da tedavi altına alınır" diye konuştu.

Üstün, İsrail yönetiminin hiçbir insani değerinin kalmadığına değinerek, şöyle konuştu:

"Kendisini her türlü insani değerin üzerinde, her türlü uluslararası hukukun üstünde gören bir anlayış var. Tağutlaşmış yani. Bu davranışlar İsrail yönetiminin insanlıktan çıktığını ve sonunu hazırladığını göstermektedir. Burada İnşallah insanlık zafere ulaşacaktır. İsrail yönetimi büyük bir insanlık suçu işliyor. İsrail, kadınları ve çocukları öldürmekle, tarlaları zehirlemekle, şehirlerin altyapısını yok etmekle, soykırım işlemekle zaten büyük bir insanlık suçu işlemiştir. İşlemeye de devam etmektedir. İsrail'in savaş suçuna giren birçok eylemi vardır, bugün yaşananlar da bunlardan biri olmuştur." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement