İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için Adıyaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

17.07.2014 20:08

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Kahta ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde eski Kahta Devlet Hastanesi karşısında toplanan grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ilçe temsilcisi İsmail Tümer, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırmak için kaybolan 3 gencin ölü bulunmasını bahane ettiğini belirtti.

Hamas'ın ve hiçbir Filistin grubunun bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail'in olayı saptırarak Gazze'ye bomba yağdırdığını ifade eden Tümer, "İşgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı. Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar'ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan siyonistler, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce Mümin, Filistin'de sebepsizce gözaltına alındı. Şüpheli diye aranan bin 350 eve baskın yapıldı, bir kısmı yakıldı" dedi.

Saldırılar nedeniyle Gazze'de sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleriyle birlikte ilaç sıkıntısının tekrar başgösterdiğini kaydeden Tümer, İsrail'in dünyanın sessizliğinden de güç alarak mübarek ramazan ayında Gazze halkına bomba yağdırdığını ve Kudüs'teki imha operasyonlarına devam ettiğini aktardı.

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılan katılımcılar,  daha sonra olaysız dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement