İstaksi Projesinde Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

İstaksi Projesinde Geri Sayım Başladı

Taksilerde, müşteri ve şoförün güvenliğini üst düzeye çıkaracak olan İSTAKSİ projesi için geri sayım başladı.

24.12.2014 15:35

Taksilerde, müşteri ve şoförün güvenliğini üst düzeye çıkaracak olan İSTAKSİ projesi için geri sayım başladı. Panik butonu, güvenlik kamerası özelliklerinin yanı sıra müşterilere kredi kartıyla ödeme olanağı sunan proje kapsamında 2 yıl içinde 18 bin taksinin bu sisteme geçmesi hedefleniyor.

İSPARK tarafından hayata geçirilen İSTAKSİ projesi şubat ayında start alacak. Hem şoför, hem de müşterinin güvenliğini öne çıkaran İSTAKSİ projesinde müşteriler için de her türlü hizmet düşünüldü. Güvenlik konusunun öne çıktığı projede, şoförler taksilerini parmak iziyle çalıştırabilecek. Bu şekilde aracı kimin çalıştırdığı sistem üzerinden görüleceği gibi, güvenlikte üst seviyeye çıkarılmış olacak.

Proje ile ilgili bilgi veren İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Şoför önce ekranda parmak izini tanımlayacak. Araç ondan sonra çalışacak. Biz de aracı kimin kullandığını bileceğiz" dedi.

"PANİK BUTONUYLA GÜVENLİK KAMERALARI DEVREYE GİRECEK"

Proje kapsamında kurulan taksi çağrı merkezinin örnek aracını gösteren Çevik, şöyle konuştu: "İç donanımıyla ilgili gerek sürücü tarafından gerek yolcu tarafından ekranlarımız var. Şoför tarafındaki ekranda tamamen araçla ilgili her türlü bilgiye ulaşılabiliyor. Müşteri tarafından da gerek haberlerden tutun, kendi bankası ile iletişimden tutun her türlü hizmeti alabilecek. Herhangi bir güvenlik sorunu yaşandığında butona basılması ile güvenlik kamerası devreye giriyor. Hem müşteri tarafından hem de sürücü tarafında panik butonu var. Basıldığı an güvenlik kamerası devreye giriyor. Araç GPS sisteminde olduğu için çağrı merkezinden aracı takip edebiliyoruz. Anında ses düzeni ile birlikte görüntü alabiliyoruz."

Projenin, şubat ayının 15'inden sonra 100 taksiyle başlayacağını belirten Çevik, "İki yılda İstanbul'daki 18 bin taksi bu sisteme geçecek" diye konuştu.

Taksinin diğer özelliklerinden de bahseden Çevik, turistlerle 6 dilde iletişim kurulabileceğini ve müşterilerin koltuğa yerleştirilen ekrandan banka işlemleri ve kredi kartıyla ödeme gibi birçok hizmetten yararlanabileceğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstaksi Projesinde Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement