İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da Kar Yağışı

İstanbul\'da Kar Yağışı

TEM otoyolu Mahmutbey gişelerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanan tırlar, vinç yardımıyla kurtarıldı.

19.02.2015 04:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEM otoyolu Mahmutbey gişelerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanan tırlar, vinç yardımıyla kurtarıldı.

Akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle TEM otoyolu, Mahmutbey gişelerden itibaren trafiğe kapandı.

Kara saplanan tırlar ve diğer araçlar, trafik polisleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonucu saplandıkları yerden kurtarıldı. Kar küreme araçları ve iş makineleriyle çalışma yapan ekipler, yer yer 50 santimetreyi bulan bölgede mahsur kalan tırları vinç yardımıyla kurtarıp, yolun temizlenen kısmına çıkardı. Otomobiller ise trafik polisleri ve diğer sürücülerin yardımıyla kurtarıldı.

Yolda kalan araçlar yüzünden Edirne yönünde kapanan otoyolda tırlar, kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Tır sürücüsü Ahmet Karacan, saatlerdir yolun ulaşıma açılmasını beklediğini belirterek, "Nereye gideceğiz, nasıl gideceğiz bilmiyoruz. Yükümü Çerkezköy'de boşaltacağım ama yakıtım çeyrek depoya düştü. Yol hakkında bize bilgi veren olmadı, ne zaman açılacak bilmiyoruz" dedi.

Sırbistan plakalı tırın sürücüsü Vlademir Czech de "Akşam saat dörtten beri bekliyoruz. Sırbistan'da daha çok kar oluyor ama böyle bir şey yaşamıyoruz. Neden burada beklediğimizi anlamıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, gece yarısından itibaren özellikle kentin Avrupa yakasında kar yağışı etkili olurken, belediye ekipleri kar kemizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Buna rağmen tipi nedeniyle D-100 karayolu ve bağlı yollarda sürücüler trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücülerin araçlarını D-100 karayolu ve TEM otoyolunda bıraktıkları görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement