İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'dan "Teog" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'dan "Teog" Uyarısı

İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, TEOG yerleştirmeleri ile ilgili nakil sürenin devam ettiğini ve öğrencilerin süreçte tercihlerini sürekli kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

08.09.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, TEOG yerleştirmeleri ile ilgili nakil sürenin devam ettiğini ve öğrencilerin süreçte tercihlerini sürekli kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Veli Oryantasyon Programı'na Güngören Cumhuriyet İlkokulu ev sahipliği yaptı. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve öğrenci velileri katıldı.

"POTANSİYELİ DOĞRU DEĞERLENDİRELİM"

Açılış konuşmalarında öğrenci velilerine seslenen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman velilerden öğrencilerin ileriye dönük eğitim programını sağlıklı planlamaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Çocukların yetenekleri doğrultusunda eğitimde yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Karaman konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Sizin hayallerinizden daha önemli olan çocuklarınızın neyi başarabileceği ve hangi konuda yetenekli olduğu. Çocuklarınızı yönlendiriniz ama onların yeteneklerine dikkat ederek. Bu ülkenin en önemli gücü bu çocuklardır.Hem sayı olarak hem de bu toprakların insanının becerisi olarak. Bu potansiyeli bu ülkeye armağan edebilmemiz için o çocukların iyi ve başarılı olabilecekleri konuda yetişmesi lazım. Bunu sizlerden rica ediyorum."

"FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN"

Daha sonra kürsüye gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da, eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olması dilekleri ile sözlerine başladı. Öğrenci ve velilerin gündemini uzun süredir meşgul eden TEOG yerleştirmeleri hakkında konuşan Yıldız şu ifadeleri kullandı:

"TEOG sınavları ile ilgili nakil süreci devam ediyor. Çocuklarımız tercihlerini bu nakil sürecinde takip ettikleri takdirde puanları itibariyle daha iyi bir üst tercihine taşıyabilirler. Nakil süreci sadece okula yerleşememiş ya da istediği okula yerleşememiş öğrenciler için değil, genel anlamda hak ettikleri, ideallerinde olan okullara yerleşmeleri için de bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirsinler derim."

MİNİK ÖĞRENCİLERİN OKUL HEYECANI

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri tören için hazırladıkları oyunları sergiledi. Daha sonra sınıflarında yeni öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla tanışan çocukların şaşkınları yüzlerine yansıdı. Bazı öğrenciler göz yaşlarına hakim olamadı. Öğrenci velileri de çocuklarının heyecanına ortak olduklarını ifade etti.

Sınıflarda öğrencileri ve velilerini ziyaret eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Fatih Projesi'ni değerlendirdi. Fatih Projesi ile teknolojiyi tüm okullarda kullandıklarını ifade eden Yıldız, ülke olarak Fatih Projesi'nden gurur duyulması gerektiğini belirtti.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ'NDEN OKULA UYUM SÜRECİNE KATKI

Yeni eğitim ve öğretim yılında Güngören Belediyesi, okula yeni başlayan miniklerin uyum sürecini kolayca atlatmalarını ve bu süreçte okula kolayca alışmalarının desteklemek amacıyla başlattığı "Okul Merhaba" projesi kapsamında ilçedeki tüm ilkokulların bahçesine portatif oyun grupları yerleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'dan 'Teog' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement