İstanbul Valisi Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı Arasında Yapılan Toplantı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı Arasında Yapılan Toplantı Sona Erdi

İstanbul Valisi Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı Arasında Yapılan Toplantı Sona Erdi

İstanbul Valisi Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında yapılan toplantı sona erdiİstanbul Valisi Vasip Şahin Deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak bakıyoruzKulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ Bizim aldığımız karar sadece tavsiye kararıdırİstanbul Valisi Vasip Şahin, Kulüpler Birliği Vakfı ile deplasman yasağının kalkması konusunda görüşme yaptı.

20.09.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında yapılan toplantı sona erdi

İstanbul Valisi Vasip Şahin Deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak bakıyoruz

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ Bizim aldığımız karar sadece tavsiye kararıdır

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kulüpler Birliği Vakfı ile deplasman yasağının kalkması konusunda görüşme yaptı. Kararın perşembe günü yapılacak İl Güvenlik Kurulu toplantısında verileceği açıklandı.

İstanbul Valili'ğinde düzenlenen toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mesut Altan katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, deplasman yasağı konusunun kaldırılmasına ve bu konunun yumuşatılmasına sıcak baktıklarını, kararın perşembe günü yapılacak olan İl Güvenlik Kurulu toplantısında verileceğini dile getirdi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN DEPLASMAN YASAĞININ KALDIRILMASINA SICAK BAKIYORUZ

Düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklamaları şe şekilde Bugün güzel bir görüşme yaptık aslında dana önceden beri yapmayı tasarladığımız bir toplantıydı bu. İnşallah bu tür toplantılara periyodik anlamda devam edeceğiz. Bir defa İstanbul'daki kulüplerin yöneticilerinin, Kulüpler Birliği Vakfı'nın koordinesinde buraya gelmeleri bizim tribünlerimizdeki barışın, sporda dostluğun, kardeşliğin geliştirilmesi adına çok önemli olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla bu tür toplantılar periyodik olarak devam edecek, ben de azami derecede katılım sağlamaya çalışacağım. Biz futbolu bir temaşa olayı olarak her şeyden önce eğlenceli ve insanlara hoşça vakit geçiren bir olgu olarak görüyoruz. Bunun vatandaşlarımız tarafından da böyle algılandığını biliyorum. Zaman zaman istenmeden yaşanan olaylar bu olguya maalesef gölge düşürüyor. Ama şunu memnuniyetle görüyorum ki bütün kulüpler bu noktada yönetimleri ile ellerinden gelen katkıyı sağlayarak en azından önce tribünde barış, daha sonda tribün dışında barış ve dostluğun geliştirilmesi noktasında el birliği ile gayret edip çalışacaklar.

Biz bunun bir yansıması olarak Kulüpler Birliği Vakfı'nın da daha önce açıkladığı tavsiye kararı ve bize yaptıkları talep doğrultusunda Valilik olarak taraftar yasağı, deplasman yasağı konusunun kaldırılmasına ve bu konunun yumuşatılmasına sıcak bakıyoruz ama bizim İl Spor Güvenlik Kurulumuz biliyorsunuz sadece Valilikten değil, kulüplerin temsilciliklerinden ve başka kurumların temsilcilerinden oluşmakta. Dolayısıyla Perşembe günü yapılacak olan toplantının gündem maddelerinden birisi de bu olacaktır. Umarım istediğimiz doğrultuda bir karar oradan istihsal (elde etmek) edilir ve tribünlerde daha önceden olduğu gibi bütün takım taraftarları dostça kardeşçe kendi takımlarını destekleyerek bir bayram havası içerisinde 90 dakika geçirir. Daha sonra herkes evlerine neşeli ve mutlu bir şekilde döner. Yenenin yenileni, yenilenin de yeneni kucakladığı bir güzel atmosfer oluşur. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Tabii 15 Temmuz'dan itibaren ülkemizde oluşan bu birlik ve kardeşlik havası da aslında bugünkü toplantının ve perşembe günü umut ettiğimiz sonucun çıkmasını da aslında kolaylaştırdı. Biz inanıyoruz ki bu millet 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra her vesile ile bir arada olacak. Özellikle spor gibi amacı barış olan dostluğu kardeşliği geliştirmek olan bir sektörde bu çok daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilecek. Biz spordan ve tribünden beklediğimiz asıl amacı görmüş, göstermiş olacağız. Ben tekrar bu anlayış için kulüplerimize teşekkür ediyorum. Biz bu fotoğrafın verilmesi en azından İstanbul kulüpleri ile bir arada bir masa etrafında olmanın seyircilerimiz ve vatandaşlarımız açısından da oldukça olumlu bir mesaj olarak algılanacağına yürekten inanıyoruz ki benim daha önceki temaslarımdan da buradaki ortamdan da gördüğüm kadarı ile herkes birbirinin can ciğer dostu. Tribünlerde yaşanan hadiselerden, olumsuzluklardan en önce kendileri etkileniyor. Dolayısıyla bunun kamuoyuna yansıtılması doğrultusunda periyodik toplantıların çok önemli olduğuna inanıyorum. İnşallah onu disiplinle ve sürekli olarak devam ettirirler.

KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI BAŞKANI GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ BİZİM ALDIĞIMIZ KARAR SADECE TAVSİYE KARARIDIR

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise Biz Kulüpler Birliği Vakfı olarak, özellikle seyirci deplasman yasağının kaldırılması noktasındaki taleplerimize hangi noktada destek verebiliriz kendileri ile paylaştık. Sayın Valimiz de perşembe günü yapılacak İl Güvenlik Kurulu toplantısında Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi taraftarı sevindirecek bir netice alacağımızı ümit ediyorum. Tabii nihai karar Sayın Valimizin uhdesinde İl Güvenlik Kurulu noktasındadır. Onun insiyatifindedir. Bizim aldığımız karar sadece tavsiye kararıdır. Dolayasıyla buradaki sohbetten ve sıcak karşılamadan dolayı da Kulüpler Birliği Vakfı olarak ve İstanbul'daki kulüp başkanları adına Valimize, arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı Arasında Yapılan Toplantı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement