İşte Dünyanın En Büyük Fotoğrafı - Son Dakika
Teknoloji

İşte Dünyanın En Büyük Fotoğrafı

İşte Dünyanın En Büyük Fotoğrafı

Filippo Blengini'nin başında yer aldığı uluslararası 5 kişilik ekip, Mont Blanc dağında dünyanın en büyük fotoğrafı çekmeyi başardı.

25.05.2015 12:47
Furkan Yaldız - -

Hızla gelişen teknoloji ile birlikte fotoğrafların büyümesi de bir hayli arttı. Son olarak dünyanın en büyük fotoğraf unvanı, 320-Gigapiksel ile Londra'da çekilen British Telekom Kulesi fotoğrafına aitti. Ancak gelen yeni bilgilere dünyanın en büyük fotoğraf rekoru kırıldı. Profesyonel fotoğrafçıların yer aldığı ekip, Avrupa'nın en yükseği dağı olarak dikkat çeken Mont Blanc'de bu rekoru kırdı.


Filippo Blengini'nin başında yer aldığı uluslararası 5 kişilik ekip, Mont Blanc dağında dünyanın en büyük fotoğrafı çekmeyi başardı. 365-Gigapiksel'lik devasa fotoğraf, 3500 metre yükseklikte ve -10 derece sıcaklıkta çekildi. Karlı zirvede gerçekleşen bu çekimlerin 2014 yılının son iki haftasında yapıldığı belirtiliyor. Canon 70D DSLR, Canon EF 400mm f/2.8 II IS ve Canon Extender 2X III gibi fotoğraf makineleri ile 70.000 fotoğraf çekildi. Fotoğrafların yer aldığı dosya ise 46 terabaytlık alan kaplıyor.



Videoyu göremiyorsanız buraya tıklayın.



Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İşte Dünyanın En Büyük Fotoğrafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement