İşten Çıkarmaların Başladığı Blackberry'yi Microsoft mu Alıyor? - Son Dakika
Teknoloji

İşten Çıkarmaların Başladığı Blackberry'yi Microsoft mu Alıyor?

İşten Çıkarmaların Başladığı Blackberry\'yi Microsoft mu Alıyor?

Kanadalı teknoloji devinin birçok talibi var.

25.05.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Kanadalı teknoloji firması BlackBerry, önümüzdeki günlerde el değiştirebilir. BlackBerry 10 işletim sistemi ve bu sisteme sahip yeni akıllı telefonlarıyla pazarda önemli bir pay elde etmeyi düşünen, ama bunu başaramayan firma, arka arkaya duyurduğu zararlarla gündeme gelmişti. Son gelen bilgiler, firmanın yeni ürünleri Passport ve Classic'in de istenilenin altında satıldığını gösteriyor. İki modelin çıktıkları 3 aylık dönemde toplam 700 bin satıldığı tahmin ediliyor.


Haberin devamında, işten çıkarmaların yolda olduğu da bildirildi. Birkaç gün önce gelen bilgilerde, firmanın dünya çapında yazılım ve donanım bölümlerinden birçok eleman çıkarımının olacağı bildirildi, ancak henüz rakam verilmedi.


Ve haberin sonunda, BlackBerry'nin yine "satılacak mı?" söylentileriyle karşı karşıyayız. Daha evvel gelen söylentilerde, firmanın Xiaomi, Huawei ve Lenovo gibi isimler tarafından istenildiği bildirilmişti. Hatta son zamanlarda Samsung'un BlackBerry'yi alabileceği konuşulsa da firmanın CEO'su John Chen, "BlackBerry satılık değildir!" açıklamasıyla söylentilere son noktayı koymuştu.


Görünüşe göre BlackBerry iyi işler çıkaramasa da cazibesi sürüyor ve bu kez devreye 7 milyar dolarlık teklifle Microsoft'un girdiği söyleniyor. Akıllı telefon pazarında istenilen sonuçlardan uzak olan BlackBerry'nin özellikle güvenlik hizmetleri ve kurumsal tarafa yönelik yeni çalışmalarla kazanç getirebileceği konuşuluyor.


Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İşten Çıkarmaların Başladığı Blackberry'yi Microsoft mu Alıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement